Kezdőlap / Ifi / Válts Irányt! Három napos IKE fesztivál

Válts Irányt! Három napos IKE fesztivál

Az IKE Fesztivál a romániai magyar keresztyén fiatalok 3 napos fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet idén első ízben szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Szovátán. A rendezvény fővédnöke az Erdélyi Református Egyházkerület.

Bár elsőször kerül megrendezésre, az előzményekről illik pár szót ejteni. Az előző években IKE Találkozó néven volt ismeretes ez a program, melyet az IKE már 2000-től minden évben megszervez. Mivel az egyszerű sátortábor jelleget kinőtte a találkozó (500 résztvevő) ezért szükségesnek tartottuk, hogy kibővítsük fesztivállá, ahol a történelmi egyház fiataljai találkozhatnak egymással.
A Fesztivál neve és témája: Válts Irányt! A programok több sátorban fognak párhuzamosan futni, hogy ki-ki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A FŐSÁTOR ad otthont a komoly előadásoknak, vitáknak, melyeket neves, a szakmában jártas előadók fognak tartani.  A FIKE sátor inkább a fiatalos, keresztyén programokat karolja fel, illetve délutánonként dicsőítő sátorként fog működni, gitárestek színtere lesz.  A LIKE sátor, az alternatív programokat részesíti előnyben, olyan témák kerülnek terítékre, melyek érdeklik a mai fiatalokat valamint színházi előadásra is sor kerül. Az elcsendesülésre vágyók felkereshetik az IMA sátrat, illetve a családosoknak a KOEN alapítvány szervez gyermekprogramokat. A sportolni, kirándulni vágyóknak is színes programot biztosítanak a szervezők.
Esténként a következő koncertekre kerül sor:
Péntek: Gável testvérek (HU), Reménység, Pont, Judy Bailey (DE),
Szombat: Karaván, Knock Out, Zanzibár (HU)
Vasárnap: Worship Team, Szélrózsa Band (HU), Amaro Del (UA)

A fesztivál részvételi díja 30 RON, mely magába foglalja a sátorhelyet, a programokat és a koncerteket Ezen felül igénylehető benti szállás, mely ára 80 RON/fő a fesztivál teljes idejére.
Az online regisztráció a következő oldalon érhető el: http://www.valtsiranyt.ro/regisztracio.php
Mindenkit szeretettel várunk! Elérhetőségeink: e-mail: fesztival@ike.ro, illetve tel: 0744670769.

 

Szóljon hozzá