Kezdőlap / Ifi / Válts irányt! – visszapillantás

Válts irányt! – visszapillantás

Összeadva a három nap eseményeit, levonva az esőt és a júlusi hét fokot, mindezt beszorozzuk a résztvevők és a szervezők érdeklődésével, lelkesedésével, elmondhatjuk, hogy sikeresen zárult az első IKE fesztivál. A táborozáshoz szokott fiatalok, eleinte kicsit bizonytalanul jöttek-mentek a színes programkínálat labirintusában, de nem tartott sokáig, míg minden programpont közönségre lelt.

Előadások, fórumbeszélgetések, szórakoztató és elcsendesedő programok között lehetett válogatni, vállalni azt is, hogy valamiről le kell maradni. A gyerekeknek volt a legegyszerűbb, hiszen a gyereksátor egész nap lefoglalta őket, kreatív és színes játékokkal. A fiatalabbak bánatára, például a strandolási lehetőséget elmosta az eső, de a ládamászás, a focibajnokság és a frizbi lehetőséget adott a mozgásra. Így a koncerteken is meg lehetett mozdulni, és tombolni, hiszen Judy Bailey és a Knock Out fergeteges bulit csaptak, a többi együttest pedig hosszú lenne felsorolni, de ki kell emelni, hogy lelket gyönyörködtető, elgondolkodtató és együtt-éneklős estékkel ajándékozták meg a fiatal közönséget. Aki sokáig bírta, az éjszakai bulit sem hagyta ki.
A fesztiválon résztvevő lelkészek papi kiértékelőt tartottak vasárnap délután, mondta el Batizán Attila, az IKE elnőke, ahol az egyházi vezetők pozitívan értékelték a rendezvényt, és kiemelte: jövőre hangsúlyosabban részt szeretnének venni a z előkészítő szervezésben, hiszen úgy gondolják, mindenképpen folytatni kell az itt elkezdetteket. Nem volt a fesztiválnak olyan közösségépítő jellege, mint az eddigi IKE-találkozóknak, de sokkal több, körülbelül 150-200 olyan fiatal volt idén, akiknek ez az első IKE-s rendezvényen való részvételük.
A regisztráció adatai alapján, szombaton voltak legtöbben, és a fesztiválon megközelítőleg ezer fiatal fordult meg. Bozsó Imre Lehel főszervező összességében pozitívan értékelte a rendezvényt, természetesen megjegyezte, hogy fejlődni sokat kell és lehet is, hiszen a szervezőcsapatnak és a célközönségnek is szoknia kell a fesztivált.
Tervek szerint jövőre is lesz Szovátán IKE fesztivál.

 

Szóljon hozzá