Kezdőlap / jegyzet / V LS G – CS D
[*~ alt *]

V LS G – CS D

csaladNincs olyan nap, amikor a m di ban ne esne sz arr l, hogy a h zass g s a csal d int zm nye v ls gba jutott. Soha nem volt Eur p ban a v l sok sz ma oly magas, mint ma. Egyre kevesebb gyermek sz letik, a sz l k pedig ennek a kev s gyermeknek is egyre kevesebb id t szentelhetnek. Ezek a t nyek arra figyelmeztetnek, hogy valahol utat t vesztett nk.

Az ember elfelejtette teremtm nyi mivolt t. n m gis gy rzem, hogy egy korszakv lt s id szak ban vagyunk, az ember felismeri azt, hogy v ltoztatni kell, f kezni kell a t lhajt st, emberk zpont bb letet kell lni ahhoz, hogy legy zz k a bizonytalans got s eloszlassuk a f lelmet. Ha jobban betekint nk egyik-m sik ember lelkivil g ba, azt tapasztaljuk, hogy egyre jobban er s dik az rdekl d s a lelki sz ks gletek ir nt. Ezeknek az embereknek a kereszt ny hit m rhetetlen seg ts get s vigaszt ny jthat, de valamilyen m don el kell jussanak arra a damaszkuszi tra, ahol ezt a hitet megszerezhetik. Ezt a lehet s get nem szakad a v letlenre b zni, ezt az utat nevel ssel lehet megtal lni. A helyes nevel sen m lik majd, hogy lesznek-e a j v ben olyan sz l k, akik gyerekeik felkeltik gyermekeikben az rdekl d st a lelki sz ks gletek ir nt? De ki az, aki nevelni fog, hiszen a probl ma ppen abb l ad dik, hogy sz mtalan esetben a sz l k is nevel sre szorulnak?

Egy olyan korszakban, amikor a h zass g s a csal d int zm nye m ly v ls gba ker lt s nem keresi senki a v ls gb l t rt n kiutat, el kell gondolkozni azon, hogy kik ez rt a felel s k. El kell gondolkodni, m g miel tt a v ls g helyett cs dr l kell besz lj nk.

Elek Gy rgy

Szóljon hozzá