Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Vakációs Gyermekbibliahét Egriben

Vakációs Gyermekbibliahét Egriben

Ha emlékeink nem csalnak, akkor idén már a 9. alkalommal tarthatjuk meg Isten segítségével Egriben a Vakációs Gyermekbibliahetet. A programok a mai napon kezdődtek el,  s vasárnap egy istentisztelet keretében a szülők estéjével érnek véget, amikor is a gyermekek bemutatják szüleiknek, nagyszüleiknek, hogy mi mindent láttak, hallottak, tanultak ezeken az alkalmakon.

A Gyermekbibliahét minden évben igen népszerű, sőt elmondhatjuk, hogy egyre népszerűbb, hiszen nemcsak a falu református gyermekei, hanem a más felekezetű gyermekek is örömmel jönnek, továbbá pedig, aki csak teheti elhozza a más helyen élő unokáját, rokonát, barátját. Sok mindent, és sok mindenkit megmozgató esemény ez, a mi kis falunkban, szinte egyedülállóan.
A Vakációs Gyermekbibliahét idei témája: EZT LÁTNOD KELL! Elizeus prófétán keresztül, látjuk meg, hogy a hatalmas Isten mi mindent tud cselekedni, a záró napon pedig a vakon született ember meggyógyításáról tanulunk, akit maga Jézus gyógyított meg! Jézus a legnagyobb gyógyító, Ő az, aki minket is látóvá tehet, mind fizikailag, mind lelkileg.
Az első nap azt “LÁTTUK” meg, hogy Isten gondoskodik rólunk, ahogyan gondoskodott arról özvegyasszonyról, s két fiáról, akiknek nem volt semmijük, csupán csak egy korsó olajuk. De szükségükben Istenhez fordultak, aki nem maradt el a segítségnyújtásban. Velünk is előfordul, hogy nem mennek fényesen a dolgaink, ezért merjük hát mi is gondjainkat Istenre bízni.
Mindezeket a mai napon 131 gyermek “LÁTTA” meg. S azért, hogy a gyermekek minél jobban lássák meg, 34 lekonfirmált fiatal munkálkodott.

Kallós Lilla,

Egri,

debreceni teológus

Szóljon hozzá