Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Úton Krisztussal, azaz imahét, mint Mennyországba mutató GPS

Úton Krisztussal, azaz imahét, mint Mennyországba mutató GPS

Lassan minden gépkocsiban GPS (Globális Helymeghatározó Rendszer) található, mely műholdak segítségével állapítja meg pontos tartózkodási helyünket. Ugyanakkor a készülék segítségével úti célunkhoz is megérkezhetünk.

Az idei esztendő imaheti témája: úton Krisztussal. Azok, akik estéről-estére részt vettek az istentiszteleti alkalmakon, megtapasztalhatták, mit jelent „Istennel járni” (É: 428) azon az úton, mely a „Menny irányába mutat”. Azok, akik az elmúlt két hétben tartották ezeket az alkalmakat, megtapasztalhatták, hogy a hideg idő következtében a fák náthásak, a világ pedig enyhén lázas és didergő lett, de ugyanakkor azt is, hogy lelkük fölmelegedett az „Ige kályhája” mellett.

Köszönet mindazoknak, akik a templomba vezető utat választották, akik Krisztustól, mint egyetlen közbenjárótól, iránytűt, „GPS”-t kaptak, hogy azon az úton járjanak, melyet Isten ajándékozott számunkra. (A batizi kicsiny gyülekezetben legkevesebben 73-an, míg legtöbben 100-an, átlagosan pedig 85-ön vettek részt). Ugyanakkor hála Atyánknak, hogy az imahetek alkalmain rámutatott életünknek azon rossz-irányú útszakaszaira, melyre azt mondhattuk: ÚJRATERVEZÉS szükséges. Új úti- és életcélt kaphattunk, mely a Mennyország felé mutat és halad.

Szóljon hozzá