Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / nnepre k sz l d s a Refiben
[*~ alt *]

nnepre k sz l d s a Refiben

A h sv t a kereszty ns g egyik legfontosabb nnepe, de a vall son k v l a tavaszv r s, a tavasz elj vetel nek nnepe is, amelyre mindenki sz vvel s l lekkel k sz l. Az nnepi k sz l d s a gyerekek let ben is izgalmas dolog.

Ennek ok n a Szatm rn meti Reform tus Gimn zium kisdi kjai szerd n nagy r mmel k sz l dtek a h sv t nnep re . A gyerekek m r nagyon v rj k a h sv ti nyuszit , a toj sfest st , a locsol st s az apr aj nd kokat a h sv ti f szekben. A gimn zium tan t i arra gondoltak, hogy j lenne lvezetess tenni az alkot s r m t, s egy k z s h sv ti bark csol ssal sz nes teni a gyerekek sz m ra a v rakoz s id szak t. Minden oszt ly l zasan k sz l d tt a h sv tra, volt aki kopogtat t k sz tett, m sok pom-pom nyuszit, b r nyk t, h mes toj sokat, nyuszit pap rzacsk b l s m g sok m s rdekes , kedves dolgot.

T bb ves tapasztalat mutatja, hogy a k zm ves m helyek mind a nagyok, mind pedig a kicsik sz m ra nagy r met okoznak, hiszen a kicsik b szk n viszik haza a saj t kez leg k sz tett d szeket, munk kat, hogy a majd a szob juk ajtaj t, az nnepi asztalt vagy a h t t d sz tse az nnep sor n.

Mindenkinek ldott, b k s h sv tot k v n a Szatm rn meti Reform tus Gimn zium apraja s nagyja!

Mekker Melinda tan t n

Szóljon hozzá