Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Törekvők rendhagyó csoporttalálkozója

Törekvők rendhagyó csoporttalálkozója

Rendhagyó csoporttalálkozóra gyűltek össze a Törekvők szombat este. Négy apropója is volt az együttlétnek. – tudtuk meg Puskás Csabától, aki Bonus Pastor nevű szenvedélybetegekkel és hozzátartozóiakkal foglalkozó szervezet szatmári vezetője, németi presbiter és egyházmegyénk főgondnoka.

A csoportalapító Gombola András vívóversenyre jött Szatmárnémetibe 20 gyermekkel Halásztelekről, ahol edzősködik. Másrészt megünnepelték fennállásunk hat éves évfordulóját, harmadsorban felköszöntötték az Andrásaikat és végül tartottak egy rövid évértékelőt is.

„Remek emberekkel töltöttem két és fél órát, olyanokkal, akik fevállalják magukat és küzdenek a szenvedélybetegségükkel. Kitartásukért, hűségükért többen oklevélben részesültek, de ennél sokkal fontosabb a család és a társadalom megbecsülése, amit a szermentes idejükben sikerül lassan visszaszerezni. Nagyon sokat tanultam tőlük!” – vallja Puskás Csaba a Szatmári Református Egyházmegye főgondnoka.

A Bonus Pastor Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson az alkohol-, drog-, szerencsejáték- és egyéb függőségekben szenvedőknek, valamint hozzátartozóiknak. A szenvedélybetegségek megelőzését és kezelését keresztyén lelkiséggel, a segítő szakma eszközeivel, három fő tevékenységcsoport prevenció, terápia, utógondozás által kívánjuk megvalósítani. A szenvedélybetegséget az egész családot sújtó problémának tekintjük, ezért határozottan bátorítják a családtagokat, hogy vegyenek részt ők is a terápiás programokon.

Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, megteheti még az idén a következő időpontokban: december 3., 10. és 17 délután 6 órakor a Zöld Házban a Kossuth kertben. A részvétel ingyenes, hozzátartozókat is szeretettel várunk!

Szóljon hozzá