Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Templomfelújítás Szamoskóródon

Templomfelújítás Szamoskóródon

 

Előtte!

Örömmel adjuk hírül, hogy a Szamoskóródi Református Egyházközség 2011 április 21-én befejezte a templom külső renoválását.

 

Utána! Felújítva

A gyülekezet presbitériuma 2010 utolsó presbiteri gyűlésén úgy döntött, hogy az 1914 és 1923 között épült templomot felújíttatja. Ez a munkálat azért vált szükségessé, mert a templom fala kívülről az időjárás viszontagságai miatt az elmúlt évtizedekben megfeketedett. Helyenként a vakolat le is esett, a pala tetőzet megrongálódott és moha réteg képződött rajta, több helyen beesett az eső, aminek köszönhetően a templom mennyezete beázott. A munkálatokat a vállalkozó március 9-én kezdte el. Először leverték a régi vakolatot, majd újravakolták a templomot és kifestették, továbbá javították és festették a teljes tetőzetet. Az önkormányzattól kapott reflektornak köszönhetően a felújított templom már díszkivilágítással is büszkélkedhet.
A gyülekezet nagy lelkesedéssel fogadta a templomon végzett munkálatokat. Ez az indulat megmutatkozott adakozókedvükben is, hiszen igen gyakoriak mind a mai napig az adományok. Itt szeretnénk köszönetet mondani Kolcs község önkormányzatának és minden támogatónak a nagylelkű adományokért.
Hálát adunk Istennek, hogy megengedte a szamoskóródi gyülekezetnek ezt a munkálatot és hogy oly sok áldásában részesülhettünk a munka során.

 

SOLI DEO GLORIA!

Erdei-Árva István,

szamoskóródi lelkipásztor


Szóljon hozzá