Kezdőlap / egyéb / Szamos találkozó a PMN-en

Szamos találkozó a PMN-en

A 18. Partiumi Magyar Napokon a Szamos kulturális folyóirat szervezésében író-olvasó találkozóra várják a lap olvasóit.

A januárban újraindult, magát politikai, társadalmi, közéleti és kulturális folyóiratként meghatározó kiadványnak itt mutatják be a 8. számát. Elek György főszerkesztő célja, hogy Szatmár megye egyetlen magyar nyelvű, tizenhat oldalas havilapja szatmáriaknak szóljon, szatmáriakról. Az eddig megjelent lapszámokban a szerkesztő nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy bemutatkozási és közlési lehetőséget kapjanak a megye magyar középiskoláinak diákjai, pedagógusai. Rendszeresen jelennek meg helytörténeti írások, oktatással és neveléssel kapcsolatos cikkek és interjúk, a Rivaldafényben című rovatban pedig a Harag György Társulat egy-egy művészének életét ismerheti meg az olvasó.

Az augusztus 25-én, vasárnap 13 órától a Kossuth-kertben lévő Zöld Házban megrendezésre kerülő Szamos találkozón meghívott vendégként részt vesz Oláh András, Mátészalkán élő költő, a Partium folyóirat főszerkesztője, akivel Elek György beszélget Párhuzam a Szamos és a Partium folyóiratok között címmel.

Megjelent a SZAMOS folyóirat augusztusi száma

A tartalomból Elek György:Szellemi és kulturális örökség; Jáger dr. Péter Mónika: Mit olvasson a gyerek?; Muhi Sándor: Példamutató tettek, személyiségek a régi Szatmárnémetiből; Elek György: Relaxációs szimbólumterápia (interjú Máthé Róbert terapeutával); Elek György: Anyaszerep a 21. században (interjú Reszler Brigitta pszichológussal); Pakulár Bú Julianna:Az, ami most látható tíz év munkája; A 18.PMN a folytonosság és az újítás jegyében; Oláh András versei; Fehér Imola:Valamiért világra jöttünk, aminek célja is kell legyen (interjú Baricz György nyugalmazott francia tanárral); Muzsnay Árpád: Petőfi Peleskén; Simon István Miklós: Kökényesd község; Elek György: Jól tudtunk csapatban dolgozni (interjú Bogár Barbara színművésszel). A címlapon Varga-Telegdy Evelyn grafikája található. Észrevételeket és közlésre szánt írásokat a következő e-mail címre várunk: elekgyorgy2019@gmail.com. A lap megtalálható a Partiumi Magyar Napok rendezvényein.

Szóljon hozzá