Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szabadtéri vakációzáró istentisztelet a Deák téren

Szabadtéri vakációzáró istentisztelet a Deák téren

Tábortalálkozó és vakációzáró istentiszteletet tartottak a Deák téri református templom előtt. Fiatalos igehirdetés fültanúi és dicsőítés résztvevői voltak azok elérkeztek az alkalomra, ahol hálát adtak a szünidő áldásaiért.

Vasárnap koraeste 6 órától felcsendült a nagytarnai SZIKE-tábor himnusza a Tisztviselő telepi parkban: „Saját fiadat küldted el, hogy tisztára moss, Ő szent vérét adta értem, Elmosva minden vétkem, Ugyan, hová mehetnék, …hisz kitárt karja vár!” A táborban is végig hűségesen szolgáló Bízz Band vezette az éneklést, majd egy lendületes ifjú csapat vezette a liturgiát, és tolmácsolta Isten szavát. Szeles Emese, Tódor Noémi és Debreczeni Máté imádsággal, Széles Gergő igeolvasással szolgált, majd Csatári Leila kolozsvári- és Moldován Krisztina debreceni teológus érdekesen, interaktívan prédikált: „Milyen értékesek vagyunk, hiszen Valaki megformált bennünket egészen egyedi, különleges személyiséget alkotott. És ott állt és fog állni minden szakaszában az életünknek: amikor az óvodában játszadoztunk, amikor barátokat szereztünk, akkor is, amikor kínkeserves a tanulás, amikor szerelmesek voltunk, vagy azok vagyunk. Minden szakasznak megvan a maga szépsége és ideje, hiszen minden pontosan beleilleszkedik abba a képbe, amit úgy hívnak: az életed. És ettől izgalmas dolog keresztyénnek lenni.” – hangzott az üzenet.

Az ifjú teológusok bátran, ragyogó arccal adták tovább a Krisztustól kapott Igét és fényt, majd a közös éneklés következett. Ezen az alkalmon mondtak köszöntet Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselőnek, hogy támogatta a mintegy kétszáz tarnai táborlakó eseménypólóját. A szigetlankai gyülekezet jelenlevő tagjai és az arra járók is örömmel kapcsolódtak a SZIKE-istentisztelethez.

Szóljon hozzá