Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Refisek ünnepváró és évzáró alkalma

Refisek ünnepváró és évzáró alkalma

A Szatmárnémeti Református Gimnázium ünnepváró és évzáró istentiszteletére került sor pénteken 11 órától a Láncos templomban.  

Annak ellenére, hogy a vakáció előtti utolsó tanítási napon gyűltek össze, szép számban jelen voltak az alkalmon tanárok és diákok is. Varga Szilárd Csaba a gimnázium iskolalelkésze a Máté Evangéliuma 5. részének 14-től 16-ig terjedő versei alapján hirdette az Igét: „Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és világítson mindenkinek a házban. Úgy tündököljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó tetteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

Az igehirdető elmondta, hogy fontos a keresztyének számára ez a krisztusi tanítás, miszerint feladatunk világító várnak lenni egy olyan világban ahol a betlehemi csillag fényét a bevásárlóközpontok és multik, a neonreklám próbálják ezt elhomályosítani. Sajnos nagyon sokan vannak, akik karácsony ünnepére készülve abban látják az öröm forrását, hogy minél drágább ajándékokat vásároljanak és minél gazdagabban telített asztalokat készítsenek holott nagyon sokszor egy kis figyelmesség többet ér, mint a legdrágább ajándék. Egy simogatás, egy forró ölelés, egy bátorító vagy bocsánatkérő szó, az amire sok éhes szív vágyik sokszor hiába. Ezért fontos hogy mi keresztyének megmutassuk, a karácsony ünnepe nem csupán a szeretet ünnepe, hanem Krisztus szeretetének az ünnepe, aki emberi formát vett fel, hogy minket megajándékozzon a legdrágábbal, önmagával, ez pedig felbecsülhetetlen. Sokunk számára talán kétségbeejtő a körülöttünk levő sötétség, az emberek rosszasága, de ha nem lenne a rossz nem tudnánk hogy mi a jó, a meleget nem ismernénk a hideg nélkül, a szeretetett nem ismernénk a gyűlölet nélkül, a megbocsájtást nem éreznénk a megsebzettség nélkül. Karácsonyra készülve Krisztust úgy dicsérhetjük a leginkább, ha észrevesszük azokat a kicsiket, akiknek segítésével magát Jézus Krisztus szolgálhatjuk. Ne feledjük Jézus szavát: mi vagyunk a világ világossága! – figyelmeztetett Varga Szilárd Csaba.

Az igehirdetés szolgálatát a X. B osztály előadása követte, akik a szegény cipész jelenetét adtál elő. A fiatalokat Szilágyi Éva és Székely Tünde tanárnők készítették fel.

Ezt követően a gimnázium gyermekkórusa szolgált karácsonyi énekekkel Higyed Gyöngyi zenetanárnő vezényletével, végül Kánya Réka kívánt a diákok nevében boldog békés karácsonyt és boldog sikeres új esztendőt!

Ezt követően Varga Szilárd Csaba kihirdette a legszebben díszített osztályok rangsorát, mely szerint az első helyen az ötödikesek, a másodikon a negyedikesek végeztek, a dobogó harmadik fokára a X.A került.  Végül boldog békés ünnepeket kívánt mindenkinek BÚÉK vagyis Bízd Újra Életed Krisztusra, 2019-en is!

Szóljon hozzá