Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Pet fi sz let snapj t nnepelve kezdt k a vigasztal s v t Erd d n
[*~ alt *]

Pet fi sz let snapj t nnepelve kezdt k a vigasztal s v t Erd d n

Az Erd di Reform tus Egyh zk zs g s az Erd di Pet fi K r n h ny tagja a szok sos j vi istentisztelet ut n kivonult a templom el tt tal lhat Pet fi-Szendrey szobor el , hogy meg nnepelje Pet fi S ndor 193. sz let snapj t is.

Janu r 1- n, a d lel tt 11 rakor kezd d istentiszteleten R cz Ervin lelkip sztor a 2016- s v bibliai ig je alapj n hirdette Isten szav t: “Ahogy az anya vigasztalja fi t, gy vigasztallak n titeket-” ( zsai s 66,13) Tal n ijeszt program ez az elk vetkezend vre, de val sz n lesz, ami rt vigasztaljon benn nket ebben az vben is az Asr. nem probl mamentes vet g r, hanem az jelenl t t. Lesz teh t ahova odab jjunk: szeret Isten nk lel karjaiba gy, mint az gyermekei, ak rh ny vesek is vagyunk. megvigasztal benn nket s b tor t engedelmes, szerinte val ltre, valamint arra, hogy mi is vigasztaljunk m sokat.

Az istentisztelet s az egyh zk zs gi k zgy l s ut n a Pet fi k r tagjai koszor t helyeztek el a templom el tti szobor el . El tte a reform tus lelk sz n h ny mondatban eml keztetett Pet fi fiatalos lend let re, b tors g ra. Ilyen fiatalokra s b lcs id sekre lenne ma is sz ks g, meghallva zsai s pr f ta zenet t: Isten “er t ad a megf radtnak, s az er tlen erej t megsokas tja. Elf radnak az ifjak, s meglankadnak, megt ntorodnak a legk l nbek is. De akik az Asrban b znak, azoknak ereje meg jul; sz rnyra kelnek, mint a sasok, futnak s nem lankadnak meg, j rnak s nem f radnak el.” ( zsai s 40, 29-31) Az alkalom v g n egy tt nekelt k el a v rosi r di t is t lharsogva Pet fi egyik megzen s tett vers t, a T volb l c m t: “Kis lak ll a nagy Duna ment ben;/ Oh mi dr ga e lakocska n kem!/ K nnyben szik k t szemem pill ja,/ Valah nyszor eml kszem re ja./ B r maradtam volna benne v gig!/ De az embert v gyai vez rlik;/ V gyaimnak s lyomsz rnya t madt,/ S odahagytam slakom s any mat-.”

Szóljon hozzá