Örüljetek! Isten a tenyerén hordoz! – 14. adventi koncert a Székesegyházban

Tizennegyedik alkalommal vezényelt ünnepre hangoló koncertet Higyed Gyöngyi karnagy. A város egyik legkedveltebb és legnépszerűbb adventi eseményén zenén keresztül gerjesztett örömet a szívekben a Bel Canto kamarakórus és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyöngyszem gyermekkórusa valamint a FourEver kvartett.

Az est karnagya Higyed Gyöngyi volt. Az előadók között ott volt a reformtus lelkészekből alakult Bel Canto kamarakórus, emellett a Szatmárnémeti Református Gimnázium GYÖNGYSZEM gyermekkara varázsolta el a hallgatókat. Szólót énekelt Farkas Annabella és Mészáros Amanda, akik ezzel a szolgálatukkal visszatértek egy-egy ének erejéig gyermekkoruk meghatározó élményéhez. Citerán Ary Dávid és Béres Kristóf játszottak. Az előadásban közreműködött a Dinu Lipatti Filharmónia előadóművészeiből alakult FourEver kvartettet. A kamarazenekart Kovács Emőke (hegedű), Mija Alina (hegedű), Budean David (brácsa) ás Catuna Dan (cselló) alkotják. Az előadott művek között nemcsak népi kánták szerepeltek, hanem a templomi zene reneszánsz kori kiemelkedő képviselőjének, Palestrina itáliai komponistának a művei mellett, a közismert Beethoven, Pachelbel, Vivaldi, Caccini, Eszterházy alkotások is felcsendültek.

A másfél órás, teltházas, csodálatos koncert öröm volt szívnek, a léleknek és remek ráhangolódás volt a közelgő karácsonyra. Dr. Hársfalvi Ottó általános helynök, főesperes és házigazda plébános az ajándékozásról szólt, megköszönve a kórusok szolgálatát, Higyed János Szatmár-kültelki lelkipásztor pedig a gondiviselő Isten felé irányította a tekintetet: Isten a tenyerén hordoz bennünket. Másfél évtizede ez a koncert példaadó ökumenikus közösségben békét és szeretetet hirdet, a csodás énekek és hangzás mellett. Áldott ünnepet!

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.516852190472593&type=3

Vélemény, hozzászólás?