Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Néhány tudnivaló a szombati nőszövetségi találkozóról

Néhány tudnivaló a szombati nőszövetségi találkozóról

Kedves, tisztelt kollegák és résztvevők!

Szeretettel várunk, gyülekezetetek nőszövetségi tagjaival együtt az idei, XIX. Egyházkerületi Nőszövetségi Konferenciára, Kisperegre.

Néhány tudnivaló:

–          Kispereg felé az E68-as országút Arad-Nagylak szakaszáról lehet letérni, Pécska (Pecica) város végén. Egy tábla is jelzi jobbra az irányt Nagypereg (Peregu Mare) irányába, 709J jelzetű megyei úton, de Kispereg az első falu. A letérőtől még kb. 10 km van a faluig.

–          Akik az A1-es autópályán tudnak jönni, a Pécskai letérőnél lehet letérni az autopályáról és Pécskán végighaladva ugyanúgy Nagypereg felé jobbra fordulni.

–          Akik Nagyvárad felőlről érkeznek az E671-es úton, azoknak javasoljuk, hogy Kürtős (Curtici) felé kerüljék el az aradi körgyűrűt a 792C útra térve (E671-792C-709B-E68). A körgyűrűn alkalmanként a vasúti átkelők miatt akár 30-40 perces sorok is feltorlódhatnak.

–          A faluba érkezve toronyiránt is lehet jönni, az egyetlen templom a faluban. Az autóbuszok könnyebb haladása és parkolása végett javasoljuk, hogy a faluba érve az első (ez földút) vagy a második utcán (ez aszfaltozott) jobbra fordulni, majd a templom felé balra. Ezen az úton, teljes hosszában, lehet hagyni a parkoló járműveket.

–          Parkolásra kijelölt hely a temető-templom-templom utáni útszakasz jobb oldala

–          Az Aradi Egyházmegye gyülekezetei nagy szeretettel készülnek fogadni minden vendéget. Érkezéskor lesz kávé – kalács. Ebédre hamburgerek készülnek. Minden regisztrált személynek biztosítunk 3 palack fél literes vizet.

–          Fontos tudni, hogy a regisztrációkor átvett ajándékcsomagban lesznek a víz és étkezési jegyek, amelyekkel igénybe lehet venni a felállított sátraknál a vizet a nap folyamán bármikor, és a hamburgereket az ebédkor.

A találkozón lesz könyvvásár is, érkezik a Koinónia és a Parakletos kiadók képviselete, de készülnek a Méhecske Védett Műhely munkatársai, Arad megyei, zerindi mézeskalács készítő és mások is.

Amennyiben értesítenek, igyekszünk a kézimunkázó nőszövetségeknek is asztalt biztosítani munkáik árusításához.

Azoknak pedig, akik nem tudnak jelen lenni, élőben közvetítjük a találkozó eseményeit, Tibor-György Tóbiás a Facebook fiókban.

Útvonal leírás:

Nagyvárad irányából:

E671-792C-709B-E68-709J

Temesvár irányából autópályán:

A1- E68-709J

Nagylak irányából (főként a Magyarország irányából érkezők számára):

E68-709J

Megjegyeznénk itt, hogy Magyarországról lehetőleg a régi határátkelőnél szíveskedjenek érkezni. Az autópályán folyamatosan hosszú sorok alakulnak ki.

Sok GPS kijelöl egy rövidítést Nagylak-Nagypereg-Kispereg útvonallal, ott azonban csak a térképen létezik aszfaltozott út. Nagylak irányából az E68-an kell végigjönni Pécskáig.

Tisztelettel,

Tóbiás Tibor és Emőke lelkipásztorok

u.i. a mellékletek közt megtalálhatóak térképek a parkoláshoz és a rendezvény területéről

Szóljon hozzá