Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Nagy hálát adjunk az Atya Istennek! – Egyházmegyei kórustalálkozó Sárközújlakon

Nagy hálát adjunk az Atya Istennek! – Egyházmegyei kórustalálkozó Sárközújlakon

2014 június 15-dikén du. 5 órakor a sárközújlaki református templomban tartották meg a Szatmári Református Egyházmegye idei kórustalálkozóját.

Nagy Erika házigazda-lelkipásztor igehirdetése után a lélekemelő eseményen a következő kórusok énekeltek:

  • Meghívott kórus: “GINGALLÓ” Gyermekkórus, Nagykároly. Kórusvezető: Fazakas Erika
  • A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa. Karnagy: Higyed Gyöngyi
  • A Szatmári Láncos-templom “LAUDATE DOMINUM” Vegyeskara. Karvezető: Orosz Márta
  • A Mikolai Református Egyházközség Vegyeskara. Karvezető: Gerő Anikó
  • A Szatmári Láncos-templom “SOLI DEO GLORIA” Fiatal házasok vegyeskara: Kv. Orosz Márta
  • A Szatmár-Németi Református Egyházközség “WESSELÉNYI KATA” vegyeskara. Kv:Herczeg Csilla
  • A Szatmári Művészeti Iskola “JOYFULL” gospel kórusa. Karvezető: Budean-Mihály Judit
  • Közös ének:„Nagy hálát adjunk az Atya Istennek” (414. Ének)

Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket:

“Szeretettel és örömmel köszöntöm 2014 június 15-dikén, Szentháromság Vasárnapján a Szatmári Református Egyházmegye Kórustalálkozóján megjelent kórusokat, szervezetőket, a sárközújlaki gyülekezetet és annak vezetőségét, lelkipásztorát, nőszövetségét,- akik idén elvállalták a házigazda szerepét.

A jó hangzás szempontjából fontos a helyszín ahol a kórustalálkozót megszervezik. Természetesen mindenhová elmegyünk és szívesen énekelünk ahol örömmel fogadnak bennünket.

Immár harmadik alkalommal rendezzük meg az egyházmegyei kórustalálkozót és csak hálaadással gondolhatok az elmúlt két találkozó helyszínére, Mikola és Szatmár-Németi gyülekezetekre, akik nagy örömmel fogadták és rendezték meg a találkozót.

Hálaadás a múltért a munkáért a sok szolgálatért, amelyet Egyházmegyénk meglevő kórusai átélhetnek minden alkalommal, amikor Isten nevét magasztalva zenghettek halleluját.

A hálaadás nemcsak a múlté, hanem a jelené és a jövőé is, hiszen a mai Kórustalálkozónkon többféle zenei stílust képviselve, Isten nevét és nagyságát dicsérhetjük mindnyájan.

A jövő az a fiatal generáció –gyermekek, fiatalok-, akik lelkesedve, örömmel a szívükben szólnak Arról az Istenről, Aki van, örökkévaló, Akinek csodatevő ereje megújít, lelkesít.

Hála Istennek, hogy vannak még akiknek ez a szolgálat is fontos !

Énekelve szolgálni, lelket simogatni, gyógyítani: gyönyörűség. Isten Gyönyörűsége!

Ebben a gyönyörűségben szóljon a dal a Zsoltár a Dicséret mindenért, amit csodaként élhetünk át.

Köszönet illesse mindnyájunkat, Mindnyájotokat azért a többletmunkáért amely a tapasztalat szerint sokszor fáradságos de örömteli és felemelő.

Köszönet azoknak, akik felvállalják a felelősségét annak, hogy éneket tanítva nevelnek, ízlést formálnak arra, hogy milyen az a muzsika, amelyet Isten kedvel: – tisztességes – tökéletes – alázatos – szelíd, olyan, mint amilyenre Ő megtanít bennünket Zsoltáraiban, Igéjében. Építő – nevelő és nem megbotránkoztató. Szelíd – békés és nem felháborító. Tökéletes – őszinte, mint Isten.

A világegyetem legszebb hangszerén – az emberi hangon – csendüljenek fel a hálaénekek! Kívánom, hogy ennek ereje járja át Mindnyájunk szívét – lelkét, hogy jobbak, szelídebbek, igazabbak lehessünk.”

SOLI DEO GLORIA

Egyedül Istené a dicsőség

Szóljon hozzá