Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Mintegy hatszázan látták a Kontrasztkiállítást Szatmáron

Mintegy hatszázan látták a Kontrasztkiállítást Szatmáron

Az elmúlt másfél hétben diákok hada érkezett magabiztosan a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermébe, hogy megtekintse a megdöbbentő kiállítást. Szinte mindegyikről elmondható: másképpen távoztak, mint ahogy jöttek.

A Református Gimnázium diákjain kívül többen látogatták meg a kiállítást a Kölcsey Ferenc Elméleti Líceumból és a Hám János Iskolából is, de érkeztek nyolcadikosok a város más általános iskolájából, sőt még Nagykárolyból is.

Elmondhatatlanul mély, őszinte lelkigondozói beszélgetése alakultak ki a való világgal való szembenézés után, Legtöbb embert a megváltás ténye érintette meg, melyet ilyen megvilágításban még nem észleltek. Igazi segítségnek bizonyult ez, miután a családon belüli erőszak, válás, abortusz, függőségek, öngyilkosság poklaival szembesültek. Sokan érintettnek érezték magukat egyes állomáson, nem is maradt el az érzelemdús reakció. A diákok, ifjak, sőt szülők is megértették, nem sokkolás, hanem a megelőzés, a prevenció volt a fő cél. Lehet, hogy életek is megmenekültek ennek hatására, de a változás, sőt a megtérés adott volt.

Rácz Ervin ifjúsági előadó munkáját segítette Erdei-Árva István iskolalelkész, Mekker Melinda tanítónő, Máthé Róbert, Keresztúri Sándor Zsolt, Varga Szilárd és Kaszaniczki Csongor lelkipásztorok, valamint Szilágyi Levente ügyintéző is. Köszönet érte!

Szóljon hozzá