Kezdőlap / Harangszó Rádió / Mészáros János Elek a példamutató református presbiter

Mészáros János Elek a példamutató református presbiter

Tavaly a partiumi tévénézők közül is nagyon sokan szorítottak egy református presbiternek, aki a maga egyszerűségében igazi értékeket vitt a legnézettebb magyar televízió tehetségkutató versenyébe. Igazi magyar huszár utolsó élő leszármazottjaként bukkant fel a színpadon őszinteségével nyűgözte le a zsűrit.

Mészáros János Elek 1971. január 11-én született Alcsútdobozon. 2002-ben elnyerte a Simándy József-díjat. 2009-ben a Csendül a Nóta Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny szentlőrinci döntője első helyezettje lett. 2012-ben a barátai javaslatára jelentkezett a Csillag születik című tehetségkutató műsorba, melyet megnyert. 2012. szeptember 16-án Szenes Iván művészeti díjat kapott a névadó dalszerző emlékére rendezett koncerten.

A Csillag Születik negyedik szériájának nyertese nem változtatott semmit civil életén. Sok mindent csinál egyszerre. Igaz, csak félállásban, de továbbra is dolgozik a megyei földhivatalban, hétvégenként fellépésekre jár, és jó gazdaként műveli a földjét, gondozza a szőlőjét. Magáról többek között így nyilatkozott: „Amikor a versenyre jelentkeztem, részben azért is tettem, hogy meglássam, mennyit ér, ha egy magyar ember kiáll a közönség elé, magyarul énekel és egyszerű magyar értékeket képvisel. Boldog vagyok, hogy van erre igény! Igyekszem továbbra is ezt a vonalat képviselni, és szolgálni a közönséget.” Szolgálata bizonyságtétel, győztesként Pál apostol szavait idézte: Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam – folytatta volna, de könnyeivel küzdve nem tudta befejezni. Hogy mit? Ezt: végezetre eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró ama napon; de nemcsak énnekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.”

Szolgálatát figyelemmel kísérhetjük a Németi református templomban, vasárnap 17 órától.

 

Szóljon hozzá