Kezdőlap / Hit és Gyógyítás / Május végi Hit és Gyógyítás

Május végi Hit és Gyógyítás

“A hívő orvos könnyebben gyógyít, a hívő beteg könnyebben gyógyul” – a mottó továbbra is aktuális és a hagyomány is tart: a hónap utolsó péntekén, azaz ma este Hit és Gyógyítás előadást tartottak a Németi templom gyülekezeti termében.

Az előadás 18 órakor kezdődött, de a Maurer Alapítvány jóvoltából vércukorszint- és vérnyomásméréssel egybekötött egészségügyi felvilágosítást tartottak 17 órától a helyszínen.
A Hit rész előadó vendége májusban Bartha Barnabás római katolikus káplán, ifjúsági lelkész volt a Szatmárnémeti Székesegyházból. A Gyógyítás fejezetben aktuális téma került terítékre. Dr. Broboana Doina infektológus főorvos asszony a kullancscsípés okozta tünetekről, betegségekről értekett, majd ezt követően interaktív módon folytatódott az előadás. A művelődési részben az Aranykapu Kulturális Egyesület gyermek és felnőtt zenészei eredeti szatmári hangulatot teremtetek Mátyás Erika zenetanárnő vezetésével. De készült az alkalomra András Gyula színművész is – az ő fellépése nélkül a Hit és Gyógyítás előadás nem az igazi.

Szóljon hozzá