Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Legyen szemünk a diákóniára! – Évadzáró Hit és gyógyítás

Legyen szemünk a diákóniára! – Évadzáró Hit és gyógyítás

Talán ezzel a címmel vonhatnánk össze röviden a hit és az orvosi részt az évadzáró Hit és gyógyításról: Legyen szemünk és persze kezünk is a diákóniára! A szatmári egyházmegye főjegyzője a diakóniáról szólt, dr. Úr Lászó szemész főorvos pedig a látásról beszélt.  

Pénteken 18 órától Kiss József szatmárpálfalvai református lelkipásztor, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője a diakónia fontosságára hívta fel a figyelmet:  “Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.” (Gal 6,22) – idézve az apostolt. A lelkipásztor külön kitért az idős nemzedékre, felhívva a figyelmet arra, hogy törődjünk velük, rájuk jobban kell figyelnünk, mint ahogy azt amúgy tesszük.

Az orvosi rész vendégelőadója dr. Úr Lászó szemész főorvos volt, aki Mátészalkáról érkezett. Az elmúlt hónapban is a látásról esett szó ezen a rendezvények, mégis sok új dolog hangzott el a szürkehályogról, a zöldhályogról, a cukorbetegség szemészeti vonatkozásairól, és a sárgafolt sorvadásról. A doktor úr ismertetett tehát a szemet érintő betegségek különféle tüneteiről, az azokkal kapcsolatos általános tudnivalókról, beszélt a lehetséges megelőzési formákról és természetesen a kezelési lehetőségekről.

Az este hangulatfelelőse a dr. Bereczky Kálmán kardiológus főrovos által vezetett Berecky Band volt, akik szintén Mátészalkáról érkeztek Szatmárnémetibe, hogy örökzöld dallamokkal szórakoztassák a jelenlévőket. Egy szám erejéig Kovács Árpád Gábor is csatlakozott a csapathoz.

Ezzel véget ért az idei évad, ősszel ismét érkezik az esemény, melynek mottója változatlan: a hívő beteg könnyebben gyógyul, a hívő orvos könnyebben gyógyít.

Szóljon hozzá