Krisztus elfogad – Szerda esti betekint Kispelesk re

Asjra a sam riai asszony t rt net n kereszt l t pl lta Isten az gy lekezet t Kispelesk n.

Bartha S ndor nyugalmazott lelkip sztor a megh v snak eleget t ve, tett bizonys got J zus v gtelen nagy szeretet r l, megbocs t hatalm r l szerda este a kispeleskei templomban. Tal n sokak sz m ra unalmasnak t nik az, hogy t bbsz r is err l az Ig r l hallhat a gy lekezet s a kedves olvas Istennek tan t s t, de alkalomr l alkalomra m s s m s zeneteket emel ki Istennek Szentlelke s helyezi azt a sz v nkre.

A szerdai igehirdet s egyik l nyeges zenete az volt, hogy meg kell el gedni azzal a szem llyel akit az Atya mell nk helyezet. Legyen sz bar tr l, gy lekezeti tagr l, vagy csal dtagr l, hitvesr l. A t rt netben szerepl asszonynak t f rje volt s a hatodikkal m r nem a h zass g k tel k ben l. Ma ezt gy nevezz k, hogy vadh zass g. s ez azt jelenti, hogy bizalmatlan vagyok a mellettem l emberrel szemben. Ki tudja, hogy mi rt szakadt meg az asszony t h zass ga, a hatodik tal n arra gondolt, hogy j , ha van mellettem valaki, de az rt Isten el tt, vagy egy hivatalos szerv el tt kimondani az igent, azt m r nem. Napjainkban is egyre t bb ilyen egy tt l sr l, vadh zass gr l hallunk. Nagy r m az, ha valaki felv llalja, hogy Isten ld s val akar elindulni a k z s let k tj n.

A m sik sz p zenete az igehirdet snek az volt, hogy J zus szeretete elfogad szeretet. Minden emberi sz vbe s l lekbe hatalma van, hogy betekintsen, l tja eltorzul voltunkat, gondolatainkat, de ezek rossz llapota ellen re is szomj hozik arra, hogy az ilyen elveszett lelkeknek nyilv n tott emberek bel oltassanak. Olyanokat is elfogad, akik nem kimondottan a bar tai. P ldak nt itt van ez az asszony, de ott van Z keus lete is. Gondoljunk csak bele: vajon mi milyen emberek vagyunk? Milyen a lelk nk, a gondolatunk, rz s nk? Sajnos nem mindig krisztusi. De ezek ellen re elfogad s kegyelemben akar minket r szes teni.

ldott legyen a mindenhat Isten ez rt a kegyelem ki rad s rt. Isten ldja meg lelkip sztorunk let t, a tov bbi szolg latait is.

Vélemény, hozzászólás?