Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / KRISZ-közgyűlés Nagyváradon

KRISZ-közgyűlés Nagyváradon

Megtartotta éves közgyűlését a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége, azaz a KRISZ.

Nagyváradon a szövetség felújított koordinációs központjában Jobb Domokos elnök, egyházkerületi ifjúsági előadó tanácsos köszöntötte a megjelenteket. Az egyházkerület mind a kilenc egyházmegyéjéből hivatalos volt az ifjúsági előadó, és még egy valaki, akit hozott magával, akár lelkész vagy ifjú. Az egyházkerület részéről Dénes István Lukács generális direktor is jelen volt. A szatmári egyházmegyét az elnökön kívül Varga Dalma ifjú Rácz Ervin egyházmegyei ifjúsági előadó, a KRISZ alelnöke képviselte.

Utóbbi áhítatával kezdődött az alkalom, az alkalom, aki a Bibliaolvasó kalauz szerinti napi Igével köszöntötte az egybegyületeket: „A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Makedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben, és tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. A kívülállók iránt tisztességesen viselkedjetek, és ne szoruljatok rá senkire.” (1Thesz 4,9-12)

A KRISZ elnöke ezt követően örömmel számolt be arról, hogy az egyházkerületnek köszönhetően van otthona a szövetségnek, olyan koordinációs központja, mely kiindulópontja és gyűjtőpontja is lehet a kerületi ifjúsági munkának. Ennek a felújítását a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT támogatta, mint, ahogy a felszereléseket is, elektronikai cikkeket és bútorzatot. Van tehát otthona a KRISZ-nek. Arra is keresték a válaszokat, hogy hogyan lehetnek betölteni az épületet élettel, ez az alkalom úgymond útkeresés is volt.

Jobb Domokos szólt a jelen helyzetről, az évenként futó projektekről: bibliaismereti-, egyháztörténeti vetélkedő, sportnap, Krisztusra hangolva adventi alkalom… A jelenlevők munkatársképzésben képzelték el a jövő első fontos lépését, olyan ifjak felkarolását, képzését, akiknek szívügyükké vállhat az evangélium és annak megélése, továbbadása.

Szóljon hozzá