Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Közlemény – őshonos kisebbségek jogai

Közlemény – őshonos kisebbségek jogai

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Elnöksége, illetve az Esperesek Kollégiuma megdöbbenve vette tudomásul, hogy az úgynevezett Minority Safe Pack-et, az őshonos kisebbségek jogait biztosítani hivatott kezdeményezést az Európai Unió illetékes testületei egyszerűen félresöpörték. Abszurd az a kettős mérce, amellyel az őshonos etnikai kisebbségeket figyelmen kívül hagyják, míg a kisebbség szerepében tetszelgő káros peremcsoportok jogait erőltetik és propagálják.

Ezért üdvözöljük a Székely Nemzeti Tanács (SzNT) kezdeményezését, amely a nemzeti régiók megmaradását és fejlődését tűzte ki célul. Köszönettel tartozunk Pesty László újságírónak, akinek vezetésével az írdalá.hu mozgalom a támogató aláírások gyűjtésével teljesítette és túlbiztosította a kezdeményezést.

Kérjük az SzNT indítványának mielőbbi napirendre tűzését és tárgyalását, mintegy részbeni kárpótlásaként a Minority Safe Pack elutasításának.

Nagyvárad, 2021. február 3.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Elnöksége és

az Esperesek Kollégiuma