Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Köszönjük Mikola!

Köszönjük Mikola!

Forrás: http://www.frissujsag.ro/

Kórustalálkozó Mikolában

Az igazságos Isten dicsérete

Vasárnap a mikolai református templomban rendezték meg az első egyházmegyei kórustalálkozót.

 

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztor Kórusa és a Református Gimnázium Gyerekkórusa

„Soha nem voltak ennyien a mikolai református templomban a vasárnap délutáni istentiszteleten” — ezekkel a szavakkal nyitotta meg Higyed István mikolai református lelkipásztor az első egyházmegyei kórustalálkozót, melynek mottója:„Örvendeznek az én ajkaim, hogy énekelhetek néked, és lelkem is, amelyet megváltottál” (71. Zsolt. 2. rész). Ezt a gondolatot folytatta Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye igehirdetésében, melynek textusa a 92. Zsoltár 2. verse volt: „Jó dolog dicsérni az Urat, és éneket mondani a te nevednek, oh Felséges!”. Ünnep a mai nap — hangsúlyozta az esperes —, mert együtt dicsérhetjük Istent. Nagyon sok embert, nagyon sok dolgot lehet dicsérni, vannak, akik önmagukat dicsérik, Dávid, a zsoltáros az Urat dicséri, hiszen ő az, aki bölcs és igazságos.

Az Apai Református Egyházközség kórusa

 

Az ökuménia jegyében

Higyed Gyöngyi zenetanárnő–karnagy, a Szatmári Református Egyházmegye zenei előadója köszöntötte a kórusokat, melyek tagjai szívesen énekelnek, felekezeti és zenei stílustól függetlenül. Azért szervezte meg Mikolában ezt a kórustalálkozót, mert húsz évvel ezelőtt itt kezdte el a kántori munkát. A mikolai egyházközség öt éve rendszeresen küld fiatalokat a Batizi András zsoltáréneklési versenyre, ezek a fiatalok mindig jól szerepelnek. Mindemellett azért is választották ezt a helyszínt, mert a templom tág és jó az akusztikája. A felcsendülő dallamok hangjára kinyíltak a lelkek, a zsúfolásig megtelt templomból elégedett emberek távoztak.

Elek György

 

Egyházkerületi sportnap Mikolában

Szombaton mintegy kétszáz fiatal részévételével zajlott Mikolában az Egyházkerületi KRISZ Sportnap.

Hét küzdelemben zajlott a sportnap Mikolán

Az eseményen az ágyai, batizi, bihardiószegi, egri, erdődi, kiskolcsi, kispeleskei, lázári, mikolai, ombódi, pettyéni, sándorhomoki, szárazberki, székelyhídi, szentjobbi, valamint a szentleányfalvai gyülekezetek fiataljai is részt vettek. A megmérettetések a refszatmar.eu internetes honlapon megjelent információk szerint hét versenyszámban zajlottak.

Eredmények

Asztalitenisz: 1. Nyisztor Zsolt (Pettyén), 2. Vonsz Evelin (Bihardiószeg), 3. Czirják Balázs (Székelyhíd); gombfoci: 1. Vancsa Diána (Batiz), 2. Vancsa Erzsébet (Batiz), 3. Lukács Péter (Egri); sakk: 1. Törő Attila (Székelyhíd), 2. Fenyvesi Ádám (Kiskolcs), 3. Sándor Ferenc (Bihardiószeg); csúszókorong (holland billiárd): 1. Nagy Beatrix (Kiskolcs), 2. Pál Imola (Kiskolcs), 3. Büte Orsolya (Kiskolcs); kézilabda: 1. Bihardiószeg, 2. Mikola, 3. Székelyhíd; kosárlabda: 1. Mikola, 2. Bihardiószeg, 3. Székelyhíd; labdarúgás: 1. Kiskolcs, 2. Szárazberek, 3. Székelyhíd, 4. Erdőd.

 

Szóljon hozzá