Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Konfirmáció virágvasárnapon Tamásváralján

Konfirmáció virágvasárnapon Tamásváralján

Kettős ünnepet tartottak az ugocsai Tamásváralján: virágvasárnapon fogadalmat tettek hitükről a gyülekezet konfirmandusai. Ebben a gyülekezetben az a hagyomány alakult ki, hogy Jézus Krisztus Jeruzsálemben való bevonulásának ünnepén tartják a konfirmációt.

Elmúlt vasárnapon Szilágyi István Róbert dabolci-, eddigi tamásváraljai lelkipásztor hirdette Isten Igéjét a Máté evangéliuma 21. részének 9. verse alapján: „Az előtte és utána menő sokaság pedig kiált vala, mondván: Hozsánna a Dávid fiának! Áldott, aki jő az Úrnak nevében! Hozsánna a magasságban!” Az a Jézus kész bevonulni nemcsak Jeruzsálembe, hanem a szíveinkbe is, aki eddig is ott állt a szülők, keresztszülők, nagymamák mellett, hogy egykori fogadalmuk szerint tudják nevelni és neveltetni gyermekeiket, hogy hitükről önmaguk tegyenek vallást hitükről. Elérkezett ez a nap, amikor tíz jól felkészített ifjú, öt lány és öt fiú konfirmált: Balogh Julianna Anita, Balogh Réka Erika, Balogh Ákos, Barta Viktória Izabella, Elek Dániel Tibor, Elek József Károly, Oroszi Arnold, Szabó Barbara Mónika, Szabó Gergő Zoltán és Szabó Blanka Vivien.

A lelkipásztor az istentisztelet végén elbúcsúzott a gyülekezettől, nyolc hónap áldásos, hűséggel végzett szolgálatot követően átadta a gyülekezetet beszolgálásra Gáti Tibor kisbábonyi lelkipásztornak. Isten áldja a gyülekezetet, hogy növekedjen tovább az üdvözülőkkel! A lelkipásztoroknak pedig áldott szolgálatot!

Szóljon hozzá