Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Kisv rda adott helyet, Szatm r keretet a lelk sz-focikup nak
[*~ alt *]

Kisv rda adott helyet, Szatm r keretet a lelk sz-focikup nak

Nem jdons g, hogy a Szatm ri (Magyarorsz gi) Reform tus Egyh zmegye lelk szcsapata nyert a K rp t-medencei Reform tus Lelkip sztorok Focibajnoks g n, melyen tizenegyedik alkalommal is a tal lkoz s volt a l nyegesebb, de a foci az rt t bb volt, mint r gy.

A f l vente megrendezett esem ny h zigazd ja p nteken a Szabolcs-Beregi Reform tus Egyh zmegye, a helysz n pedig a Kisv rdai V rosi Sportcsarnok volt.

A partiumi szatm riak, ugyan k pviseleti alapon, de jelen voltak a torn n. J l is kezdt k a csoportmeccseket: az els meccsen d ntetlent rtek el, a m sodik meccsen sok ig vezettek, de ezut n kifulladt a csapat, vagyis h t- sportszer s b l tengedte a meccseket ellenfeleinek.

A magyarorsz gi Szatm ri csapat K rp talja ellen b ntet kkel jutott a d nt be, amit szint n hetes-p rbajjal nyert meg a debreceniekkel szemben. A c visv rosiak egy bk nt a kolozsv riakat vert k meg a m sik el d nt ben. A kincsesv rosiak bronzmeccsen vigasztal dtak. A t z megjelen csapatnak Szatm r adott keretet, gy a sorrend: Szatm r (HU), Debrecen, Kolozsv r, K rp talja, Maros-Mez s g, Szabolcs-Bereg, Szil gysomly , B k s-Csongr d, Ny rs g, Szatm r (Partium)

A szatm ri (P) csapat kapuj t Ilonczai Zsombor sz razberki lelk sz v dte, jelen volt R cz Ervin erd di-, Tolnai J nos pat h zai lelkip sztor. A szatm riak seg ts g re rkeztek: Fazakas Csaba s v nyfalvi-, Orb n D niel szerderjesi-, R toni Botond kisgalambfalvi lelkip sztorok s M th J zsef d m kisgalambfalvai ifis.

A d jkioszt st k vet en szok s szerint a magyar himnusz, a sz kely himnusz s a k rp taljai himnusz (Mindig velem) is elhangzott, a szeretetvend gs g ut n pedig hazaindultak a r sztvev k. Sokan igen nagy utat tettek meg az rt, hogy tal lkozhassanak, egy tt tapasztalj k meg a hat rtalan sszetartoz st.

Szóljon hozzá