Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Kar csonyi k rlev l a Magyar Reform tus Egyh z minden gy lekezete s int zm nye sz m ra
[*~ alt *]

Kar csonyi k rlev l a Magyar Reform tus Egyh z minden gy lekezete s int zm nye sz m ra

“-mert Isten form j ban l v n nem tekintette zs km nynak, hogy egyenl Istennel, hanem meg res tette nmag t, szolgai form t vett fel, emberekhez hasonl v lett s magatart sban is embernek bizonyult; megal zta mag t, s engedelmeskedett mindhal lig, m gpedig a kereszthal lig.” (Fil 2,6-8)

Szeretett Testv reink!

Egy gyermek sz let s nek mindenki r l. A legmogorv bb arcra is csal egy halv ny mosolyt egy jsz l tt rkez se. A kar csony Krisztus sz let s nek napja. Sokan a szeretet nnep nek nevezik, hiszen Isten maga a szeretet. A “kis J zus” vil gra j tte mindenkit meg rint. Vannak, akik az rt r lnek, mert sok aj nd kot kapnak, m sok az rt, mert sokat adhatnak. N h ny az rt r lnek, mert van kivel megosztaniuk az nnepet, m sok az rt, mert van kire eml kezni. lnek k zt nk olyan testv reink is, akik ezen az nnepen tal n m g szomor bbak, mint m skor, mert testi, lelki nyomor s gukon nehezen t r t az r m.

Az nnep oka nem az, hogy J zus megsz letett, hanem az, hogy emberr lett.

Ezzel a sz let ssel Isten lemondott a maga istens g r l: kisebb lett, emberr lett, hogy emberk nt ljen s emberk nt halhasson meg.

A megv lt s kar csonykor kezd d tt el. A megv lt s, melynek t nye r mteli s Isten ir nt h l ra ind t , m gis szomor , mert a meg res tett isteni Fi , a megsz letett gyermek a kereszthal l fel igyekszik, hogy majd hal l b l ism t isteni er vel megt ltekezve t madjon fel, r k letet szerezve mindny junknak. Ez a kar csony r me, a sz let s csod ja, a kar csony k l n s bels fesz lts ge.
Erre utal rejtetten Pilinszky J nos szi v zlat c m vers nek z r sorain “t voli k tes t jakon, k sz l dik a f jdalom”.

A hal lra k sz l sz let s. A mag t meg res t teljess g. Az rt nk hozott ldozat bemutat s nak kezdete. A gyermek sz let s n t l ennek tudjunk igaz n r lni. Ezt pr b ljuk ezen a kar csonyon is t rezni.

2017 adventj n

ldott kar csonyt k v nunk!

a Gener lis Konvent Eln ks ge

Szóljon hozzá