Kezdőlap / Ifi / Fellép az Immánuel a VAU-n

Fellép az Immánuel a VAU-n

Várom az Urat Adventi keresztyén zenefesztivál évente megismétlődő rendezvény, melyet az adventi időszak kezdetén szervez az Erdélyi IKE. A fesztivál ötlete 2001-ben, tizenkét évvel ezelőtt született meg, amikor felmerült az igény egy országos szintű keresztyén zenefesztivál megszervezésére.

2001 decemberében került sor az első Várom az Urat Adventi keresztyén zenefesztiválra Kolozsváron, amelyen három keresztyén együttes lépett fel.

A program évről évre gazdagodott. A három-négy fellépő együttes helyett az elmúlt években már 8-10 meghívott együttes lépett fel az egész napos rendezvényen.

Idén a Fesztivál december 8-án kerül megrendezésre, az Auditorium Maximum teremben ( Farkas utca 1. szám).

A rendezvény az erdélyi ifjúság részéről megfogalmazódott igényre válaszol. A zenefesztivál keresztyén jellegének köszönhetően Erdélyben egyedinek számított több even át, azonban néhány éve azonos névvel illetve hasonló jelleggel több ilyen program is szolgálja már a fiatalok lelki növekedését. A rendezvény, mint ahogy a neve is mutatja missziós célt szolgál, az evangélium üzenetét szeretné továbbadni, egyben hálaadó alkalom is.

A rendezvény egész ideje alatt a belépés ingyenes, ez is azt szorgalmazza, hogy mindenki számára elérhető legyen a program. Az elmúlt években 1000-1500 érdeklődő látogatott el az egynapos rendezvényre. A fesztivál célcsoportja egyrészt a kolozsvári és Kolozsvár környéki fiatalság, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy Erdély majdnem minden régiójából érkeznek fiatalok a rendezvényre.

A koncertek és a színes program mellett, vásártér fogadja a látogatókat, ahol egyházi intézmények és ifjúsági csoportjaink kiállítások keretén belül bemutatják munkájukat, és kézműves ajándékokat készítenek adománygyűjtés céljából.

A rendezvény ökumenikus jellegű, így az elmúlt évtizedben a történelmi egyházak kolozsvári ifjúsági szervezetei is részt vettek a szervezésben.

Idén a Fesztivált együtt szervezik a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karával.

Fellép a Szamosnegyedi Immánuel együttes is.

Szóljon hozzá