Kezdőlap / imahét 2014 / Imaheti alkalmak megyénk több gyülekezetében

Imaheti alkalmak megyénk több gyülekezetében

Hát részekre osztatott-e Krisztus? – kérdezik az idei egyetemes imahét összeállítói. A közösséget erősítő témát dolgozzák ki Hiripen, Kispeleskén, Nagypeleskén, Ombodon és Bogdándon a ránk következő héten.

Hiripen vasárnap a délelőtt 11 órakor kezdődő istentiszteleten nyitja meg az imahetet és a rákövetkező vasárnap zárja a helyi lelkipásztor Keresztúri Sándor Zsolt. Hétfőtől szombatig 19 órakor a következő lelkipásztorok hirdetnek igét a hiripi református templomban: Gellén Sándor Avasújvárosból, Kovács Ferenc nyugalmazott lelkész, Kondor Endre Biharvajdáról, Sipos László Szamoskrassóról, Győrbíró Sándor Kiskolcsról és Nagy Attila Magyargéresről.

Kispeleskén hétfőtől szombatig szervezi az alkalmakat Kovács Mátyás lelkipásztor. Hétfőn fél 6-kor, keddtől szombatig fél 7-kor kezdődnek az imaalkalmak. Hétfőn lesz egy istentisztelet Nagypeleskén is fél 7-kor. Hétfőn Kürti Tamás szatmárgörbedi és aranyomeggyesi lelkész szolgál mind a két gyülekezetben. Kedden Nagy Erika sárközújlaki, szerdán Apjok Artur nagykolcsi és csütörtökön Rácz Ervin erdődi református lelkész hirdeti Isten igéjét. Pénteken Hriczu Ferenc lázári görög katolikus parókus, a záró alkalmon pedig Tolnai János patóházai lelkész szolgál.

Ombodon Jobb Domokos irányításával, hétfőtől szombatig esténként a következő lelkészek hirdetik az igét: Varró Sándor Nagyszebenből, Genda Árpád Szabolcs Pettyénből, Győrbíró Sándor Kiskolcsról, Csáki József Gedeon Piskoltról, Fukk Lóránd Veresegyházáról és Gellén Sándor Avasújvárosról. Március idusán az ifjak szolgálatával emlékeznek meg a forradalomról.

Bogdándon Zsákai Norbert újonnan megválasztott lelkész első imahetét szervezi a gyülekezetben. Hétfőtől szombatig 18 órai kezdettel tartják az istentiszteleteket. Hétfőn Máthé Lóránd Árpád tasnádszarvadi lelkész, kedden Lukács Levente Zilah-belvárosi segédlelkész, szerdán Máthé Róbert vetési lelkipásztor hirdeti az igét. Csütörtökön Tolnai János Patóházáról, pénteken Rácz Ervin Erdődről, Bencze Kádár Bertold Nagykároly-Belvárosból érkezik, hogy szolgáljon a gyülekezetben. Az imaalkalmakat a gyerekek énekes- és verses szolgálata színesíti. Az imahét záró istentiszteletén, március 16-án vasárnap délelőtt fél 11-kor kezdődő istentiszteleten egy műsor keretén belül emlékeznek meg a 48-as forradalomról.

Szóljon hozzá