Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / IMAHÉT – APA – 2012 „MORZSASZEDEGETÉS”

IMAHÉT – APA – 2012 „MORZSASZEDEGETÉS”

A hagyományokhoz híven, Apában az imahét ismét január második hetében lett megtartva, annyi különbséggel az eddigi évektől, hogy az idén nem hétfőtől, hanem már vasárnaptól kezdve vendéglelkész szolgált.

Időrendi sorrendben a következő lelkipásztorok szolgáltak közöttünk:

vasárnap: Ft. Csűry István – Egyházkerületünk püspöke,

hétfő: Nt. Dobai Zoltán Ákosi lelkipásztor és az őt elkísérő ifjúsági kórus,

kedd: Nt. Ifj. Mátyás Árpád – Monospetri,

szerda: Nt. Kovács Ferenc – Szatmárhegy,

csütörtök: Nt. Pályi Kiss Zsigmond – Börvely,

péntek: Nt. Erdei Árva István – Szamoskóród,

szombat: Nt. Jobb Domokos – Ombod,

vasárnap: Nt. Nagy Róbert – Apai lelkipásztor.

Jézus nem így bíztat: ELŐRE, hanem azt mondja: UTÁNAM! Imahetünk szent üzenete ez: legyünk egyek Jézusban, csak akkor mehet végbe az áhított változás. Állj a fundamentumra, ahol ott van az egyensúly biztonsága!

Hagyatkozz rá teljesen az Úrra! Hit és bizalom ikertestvérek. Amit hited megláttat veled, cselekedd azt bizalommal! Ha már senkid és semmid nincs, imádkozz és várj türelmes békességben, mert az Érthetetlen Kegyelem meghallgat és megsegít!

Válj eggyé Jézus szenvedésével, mert a megmérettetésnél az Ő odacseppentett drága vére fogja kiegyenlíteni a híjával találtatott életedet! Érzed hogyan rezeg körülötted az Isten szerető szíve Jézus Krisztusban? Add hozzá a te rezgésedet is és bízz csodatevő hatalmas erejében!

Állj ellene a gonosznak, győzd le önmagad, hited tartson meg téged. Mondj határozott IGENT az Atyának, és határozott NEMET a Kísértőnek.

Növekedj hitben és szeretetben, mint Péter, akire rábízatott: „Legeltesd az én bárányaimat”, „Őrizd az én juhaimat”.

Adj tovább abból, amit Istentől kaptál. Légy irgalmas! Légy hűséges „ÁTADÓ” családban, munkahelyen, gyülekezetben! Szolgálj örömmel. Fogadd be azt, aki Istentől született és együtt legyőzitek a világot! Hidd, hogy eltétetett néked az örök élet koronája! Maradj meg hát Krisztusban.

Nógrádi Aranka,

Apa

 

Szóljon hozzá