Kezdőlap / csillagpont / Hogyan tovább? – Záróistentisztelet a Csillagponton

Hogyan tovább? – Záróistentisztelet a Csillagponton

Bella Péter hirdette az Igét a záró alkalmon. A Csillagpont Band ismét dicséretre sarkalta a többezer fiatalt, úrvacsorai közösség után pedig tudomásul kellett venni: ennek is vége, várjuk a következőt.

János evangéliuma 21. része alapján Péter apostol életébe tekinthetett a gyülekezet, ezáltal saját magát megjobban megismerhette. Ki vagyok én? Különböző szemszögből láthatom, de a legfontosabb, Isten hogyan lát engem.

Hogyan tovább? Péter apostol húsvét utáni kérdése is ez. Elmegyek halászni, mondja el a biblia egyik legszomorúbb mondatát. Visszalépés ez, onnan ahonnan jött. De Jézus éppen oda megy vissza érte, lemásolja az első találkozásukat, a személyes lelkigondozás után Péter meggyógyul, Jézus visszafogadja és ismét feladatot ad neki: legeltesd az én juhaimat.

Lehet, hogy te csődöt mondasz a különbözős élethelyzetekben, de Jézus nem mond le rólad! – szólt a bátorítás. A Szentlélek cselekszik, belülről alakit úgy, hogy olyanokká leszünk, mint ahogy ő akar látni minket. Ahogy Péternek, neked is megvan a helyed. Nem tudom mi lesz ezután, azt tudom, hogy terve van veletek.

Ti vagytok a református egyház esélye! Többezer ok van, hogy csatlakozz a református egyházhoz. Ezek ti vagytok! – mutatott a gyülekezetre a prédikátor!

Az úrvacsorai közösség megélése után a köszönetnyilvánítás és a búcsúzkodás következett, majd személyes áldással térhettek haza a résztvevők, illetve azzal az üzenettel: Jézus velünk van minden napon. Nyitott kérdés maradt az, hogy kik vagyunk. De ez is volt a szervezők célja, hogy Isten felé nyissuk ki azt. Istennél azok lehetünk, akik vagyunk.

 

Szóljon hozzá