Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Hit, vágy, tenni akarás – Március idusa a Refiben

Hit, vágy, tenni akarás – Március idusa a Refiben

Megtartotta március 15-i ünnepségét a Szatmárnémeti Református Gimnázium közössége. Fiatalos igehirdetés, ünnepi műsor, bátoritás, buzdítás volt ez a jelen kor hősei számára.

Szerdán délelőtt 10 órakor a Láncos templomban gyűlt össze az iskola diáksága és tanári kara, hogy együtt ünnepeljék meg a nemzeti ünnepet és figyeljenek Isten szavára, amit Máthé Róbert vetési lelkipásztor, az iskola egykori diákja, hirdetett oly módon, hogy látszott: leköti vele a hallgatóságot. A jerikói vak története alapján szólt a prédikáció, mely alapján az igehirdető a hitre, a vágyaink beteljesítésére és a tenni akarásra buzdított.

A márciusi ifjak ugyanolyan emberek voltak, mint mi. – mondta Póti Eduárd a gimnázium igazgatója, de komolyan vették az akaratot, az egyenességet, a becsületet, a kitartást és a hitet. Jelentse azt március 15-e, hogy  ideje tenni, és magunkból a legtöbbet kihozni. A lehetőségek ajtajában nem ácsorogni kell, hanem be kell rajta lépni. – hangsúlyozta. Az alkalom zárásaként Szilágyi Éva, Mátyás Erika és Varga-Bressel Christiane felkészítésében a diákok verses-énekes előadással hozták közelebb a nemzeti ünnep mondanivalóját.

Szóljon hozzá