Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Hit, v gy, tenni akar s – M rcius idusa a Refiben
[*~ alt *]

Hit, v gy, tenni akar s – M rcius idusa a Refiben

Megtartotta m rcius 15-i nneps g t a Szatm rn meti Reform tus Gimn zium k z ss ge. Fiatalos igehirdet s, nnepi m sor, b torit s, buzd t s volt ez a jelen kor h sei sz m ra.

Szerd n d lel tt 10 rakor a L ncos templomban gy lt ssze az iskola di ks ga s tan ri kara, hogy egy tt nnepelj k meg a nemzeti nnepet s figyeljenek Isten szav ra, amit M th R bert vet si lelkip sztor, az iskola egykori di kja, hirdetett oly m don, hogy l tszott: lek ti vele a hallgat s got. A jerik i vak t rt nete alapj n sz lt a pr dik ci , mely alapj n az igehirdet a hitre, a v gyaink beteljes t s re s a tenni akar sra buzd tott.

A m rciusi ifjak ugyanolyan emberek voltak, mint mi. – mondta P ti Edu rd a gimn zium igazgat ja, de komolyan vett k az akaratot, az egyeness get, a becs letet, a kitart st s a hitet. Jelentse azt m rcius 15-e, hogy ideje tenni, s magunkb l a legt bbet kihozni. A lehet s gek ajtaj ban nem csorogni kell, hanem be kell rajta l pni. – hangs lyozta. Az alkalom z r sak nt Szil gyi va, M ty s Erika s Varga-Bressel Christiane felk sz t s ben a di kok verses- nekes el ad ssal hozt k k zelebb a nemzeti nnep mondanival j t.

Szóljon hozzá