Kezdőlap / Hit és Gyógyítás / Hit és “be(`)lügy”

Hit és “be(`)lügy”

Csordultig telt a Szatmárnémeti-Németi Református Egyházközség gyülekezeti terme 2015-ös év első Hit és gyógyításán.

A Szent-Györgyi Albert Társaság és a Németi Református Gyülekezet Pro Eklézsia díjjal kitüntetett előadássorozata ezúttal is érdekesnek bizonyult. A hit rész meghívottja ezúttal a Szatmár-Kültelki Református Egyházközség lelkipásztora Higyed János volt. „A szív teljességéből szólszáj.” (Máté 12:34/b) – tanitja az Úr Jézus, éppen ezért nekünk is oda kell figyelni arra, hogy mi van belül, fontos a mi ilyen jellegű belügyünk is.

Belügyről bélügyre váltva az orvosi, egészségügyi rész keretében Dr. Hobian Vera belgyógyász főorvos asszony a mindennapi táplálkozásunk jó és rossz oldalát mutatta be az érdeklődőknek. Oda kell figyelni arra, hogy mit eszünk, ugyanakkor vigyázni kell arra, hogy ne dőljünk be mindenféle internetes étkezési tanácsadásnak, vagy méregtelenítésnek.

A rendezvény kulturális részében ismét látható volt Kovács Emil festőművész kiállítása. Higyed Gyöngyi tanárnő vezetésével a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa lépett fel a rendezvényen a magyar zenei világ legszebb zenei műveiből összeállított műsorral. Meglepetést meglepetésre halmozva erősítette a gyermekkórus az ott lévőket, hogy a jövő is jó kezekben van, ha nem felejtjük el gyökereinket, és hűségesen Isten kezébe helyezzük azt.

Hit, humor, hűség ismét felüdítő ötvözete épületes alkalmat biztosított a februárban hat évet töltő rendezvénysorozaton. A születésnapi alkalom február utolsó péntekén sok meglepetést tartogat, ha Isten is megsegít és élünk.

Szóljon hozzá