Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ha van – Bepillant s Halmi imahet be
[*~ alt *]

Ha van – Bepillant s Halmi imahet be

Halmi kszerdoboz k z pkori templom nak rt k t m g jobban n veli az a t ny, hogy az kumenikus imahetek alkalm val szinte megtelnek a hajl k padjai, alkalmank nt t bb mint sz zan rkeznek az istentiszteletekre.

Lapunk a p nteki alkalomr l tud sit, melyen a R cz Ervin szigetlankai lelkip sztor hirdetetett Ig t a Filippi Lev l 2. r sz nek els 5 verse alapj n: “Ha teh t van vigasztal s Krisztusban, ha van szeretetb l fakad figyelmeztet s, ha van k z ss g a L lekben, ha van irgalom s k ny r let, akkor tegy tek teljess r m met azzal, hogy ugyanazt akarj tok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra t rekedjetek. Semmit ne tegyetek nz sb l, se hi dics s gv gyb l, hanem al zattal k l nbnek tarts tok egym st magatokn l; s senki se a maga haszn t n zze, hanem mindenki a m sok t is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus J zusban is megvolt.” Akarjuk-e m sok jav t? Nem javait! Jav t, haszn t. Ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha nek nk is van, m gpedig mindenekel tt megel gedett sz v nk. Ha Istent l k rj k, akkor lesz mib l adni m soknak is. Ha J zus a mienk, minden a mienk. – hangzott az igehirdet sben.

Elek Arnold h zigazda lelkip sztor k sz nt tte a sz p sz mban megjelenteket s a szolg l lelkip sztort, majd a hirdet sek rendj n elmondta, hogy a k vetkez imaheti alkalomra Balla G bor v mfalui lelkip sztor rkezik Halmiba, majd Fodor Lajos a gy lekezet volt lelkip sztor nak szolg lata z rja az imahetet.

Szóljon hozzá