Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ha van – Bepillantás Halmi imahetébe

Ha van – Bepillantás Halmi imahetébe

Halmi ékszerdoboz középkori templomának értékét még jobban növeli az a tény, hogy az ökumenikus imahetek alkalmával szinte megtelnek a hajlék padjai, alkalmanként több mint százan érkeznek az istentiszteletekre.

Lapunk a pénteki alkalomról tudósit, melyen a Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor hirdetetett Igét a Filippi Levél 2. részének első 5 verse alapján: „Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt.” Akarjuk-e mások javát? Nem javait! Javát, hasznát. Ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha nekünk is van, mégpedig mindenekelőtt megelégedett szívünk. Ha Istentől kérjük, akkor lesz miből adni másoknak is. Ha Jézus a mienk, minden a mienk. – hangzott az igehirdetésben.

Elek Arnold házigazda lelkipásztor köszöntötte a szép számban megjelenteket és a szolgáló lelkipásztort, majd a hirdetések rendjén elmondta, hogy a következő imaheti alkalomra Balla Gábor vámfalui lelkipásztor érkezik Halmiba, majd Fodor Lajos a gyülekezet volt lelkipásztorának szolgálata zárja az imahetet.

Szóljon hozzá