Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Gyakornoklelkész bemutatkozása és böjtfő Szigetlankán

Gyakornoklelkész bemutatkozása és böjtfő Szigetlankán

Mérföldkőhöz érkezett a Szatmárnémeti-Szigetlankai Református Egyházközség. Negyed évszázados fennállása során először szolgál gyakornoklelkész a gyülekezetben. Bár a kinevezés egy fél évre szól, mégis előreláthatóan ez nagy áldás- és többletként ígérkezik a gyülekezeti életben.

Böjtfő vasárnapjának délelőttjén, úrvacsorai közösségben az igehirdetés szolgálatát Nagy Norbert gyakornok lelkipásztor végezte: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek! A ti szelídlelkűségetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel! Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.” (Fil 4, 4- 6) A mai napnak a terhét hordozzuk el! Ehhez kapunk elegendő erőt. Mert ha nem, akkor a holnapnak a terhét hordozzuk, akkor elégünk. Vagy elég a mai napnak a terhe, vagy elég az életünk. Nagyon egyszerű hasonlattal élve, ha itt van előttünk 100 kg kristálycukor még csak megmozdítani sem tudjuk, de ha 1kg-jával elhordozzuk, akkor az nem teher, nem nehéz. Isten arra a napja adja az erőt, amelyiken ezzel meg kell küzdenünk. Isten gondoskodó keze világteremtő, emberalkotó, szabadító, sorsfordító és biztonságot adó kéz, amelyre érdemes ráhagyatkozni. Csak az ember sajnos lehet olyan öntelt és balga, hogy nem bízza rá magát az Isten kezére. Pedig ebben a kézben van a megoldás! Az aggodalmakra, gondokra az egyetlen megoldás az imádság lehet, hiszen a Szentírás arra buzdít bennünket minden nap, hogy „imádságban tárjuk fel kéréseinket és gondjainkat az Isten előtt”. Jöhet akár száz vihar, elpusztulhat a madár, és elhervadhat a liliom, imádkozó örömben minden romlást, enyészetet túlélhetünk. Akkor Istenben maradunk, ha élünk, ha meghalunk, jól vagy rosszul menne dolgunk, Istentől el nem választhat semmi. – biztatott Nagy Norbert gyakornoklelkész.

Az igehirdetőt elkísérő nagykárolyi kórus énekes-verses szolgálattal köszönte meg a nyolc év kórusvezetői munkát a szolgálónak, majd a szigetlankai gyülekezet nevében is Isten áldását tolmácsolva köszöntöttek.

Rácz Ervin ágendai beszédében a böjti felfelé tekintés lehetőségére, és annak határtalanságára hívta fel a figyelmet, szolgatársának pedig Istentől jövő erőt és szabad szárnyalást kívánt az előtte levő időszakban. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem hatodéves teológiai hallgatója augusztusig szolgálja Istenét a szigetlankai gyülekezet felé.

Szóljon hozzá