Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Fotópályázat KÉPmutatás nélkül – REFO 500 – Szatmár

Fotópályázat KÉPmutatás nélkül – REFO 500 – Szatmár

A Szatmári Református Egyházmegye a reformáció 500. évfordulója alkalmából, szeptember 1-én és 2-án, nagyszabású rendezvényre készül MEGÚJULÁS mottó alatt Szatmárnémetiben. Ennek egyik programja egy fotópályázat, amire ezután hívjuk fel a figyelmet.

Harmadik alkalommal hirdeti meg digitális fotópályázatát az egyházmegye, melynek címe: Reformáció – megújulás. A pályázat igei mottója: „tisztítsátok meg életeteket KÉPmutatás nélküli testvéri szeretetre!” (1Péter 1,22)

A pályázat témája szerint, olyan képeket vár, amelynek üzenetében benne van a megújulás, visszaformálódás, hitújítás, fény a sötétség után… Nem csak kimondottan vallási jellegű fotókat várnak, de üzenete, a szerző szabad fantáziájára bízva, valamilyen szinten kapcsolódjon a reformációhoz.

Feltételek és tudnivalók:

  1. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, felekezettől, nemzetiségtől, hovatartozástól, foglalkozástól, lakóhelytől… függetlenül.
  2. A képek típusa: műemlékfotók, portrék, eseményfotók, természetfotók, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők.
  3. Szerzőnként beküldhető maximum 12 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók terjedelme pedig ne haladja meg a 3 Mb-ot. Minden felvétel file-neve egyezzen meg a kép rövid címével. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat. Feldolgozott kép esetén a pályáztató bekérheti az eredeti képet is.
  4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként a harangszoradio@gmail.com címre.
  5. A jelentkezéshez kérjük a pályázó nevét, telefonszámát és a kép vagy képsorozat címét.
  6. A képeket a Szatmári Református Egyházmegye Honlapja által választott szakmai zsűri választja ki.
  7. A pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni.
  8. A legjobb 10 fotót, de lehet, hogy még többet is, 2017. szeptember 1-én kiállítjuk a Szatmárnémetiben található CRUSH nevű kávézóban.
  9. Díjazás:

1. díj: 300 lej a Szatmári Református Egyházmegye felajánlásával

2. díj: Könyvcsomag és ajándéktárgy

3. díj: Könyvcsomag és ajándéktárgy

4. díj: Könyvcsomag és ajándéktárgy

5. díj: Könyvcsomag és ajándéktárgy

6-10. díj: Könyv és ajándéktárgy

A fotók beküldésének határideje: 2017. augusztus 21.

Eredményhirdetés 2017. augusztus 25.

Díjazás: 2017. szeptember 1.

Szóljon hozzá