Kezdőlap / Ifi / Fesztivállá nőtte ki magát az IKE Találkozó

Fesztivállá nőtte ki magát az IKE Találkozó

Forrás: Szatmar.ro

Az előző években IKE Találkozó néven volt ismeretes az IKE Fesztivál, melyet az IKE már 2000-től minden évben megszerveznek. Mivel az egyszerű sátortábor jelleget kinőtte a találkozó, ezért a szervezők szükségesnek tartották, hogy kibővítsék fesztivállá, ahol a történelmi egyház fiataljai találkozhatnak egymással.

Az IKE Fesztivál a romániai magyar keresztyén fiatalok három napos fesztivál jellegű nyári találkozója, amelyet idén első ízben szervez az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Szovátán július 1-3. között. A rendezvény fővédnöke az Erdélyi Református Egyházkerület.

A Fesztivál neve és témája: Válts Irányt! A programok több sátorban fognak párhuzamosan zajlani, hogy ki-ki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A Fősátor ad otthont a komoly előadásoknak, vitáknak, melyeket neves, a szakmában jártas előadók fognak tartani.

A FIKE sátor inkább a fiatalos, keresztyén programokat karolja fel, illetve délutánonként dicsőítő sátorként fog működni, gitárestek színtere lesz. A LIKE sátor, az alternatív programokat részesíti előnyben, olyan témák kerülnek terítékre, melyek érdeklik a mai fiatalokat valamint színházi előadásra is sor kerül.

Az elcsendesülésre vágyók felkereshetik az IMA sátrat, illetve a családosoknak a KOEN alapítvány szervez gyermekprogramokat. A szervezők sportolni, kirándulni vágyóknak is színes programot biztosítanak. Esténként a következő koncertekre kerül sor: pénteken Gável testvérek, Reménység, Pont, Judy Bailey; szombaton Karaván, Knock Out, Zanzibár; vasárnap Worship Team, Szélrózsa Band, Amaro Del.

A fesztivál részvételi díja 30 lej, mely magába foglalja a sátorhelyet, a programokat és a koncerteket Ezen felül igénylehető benti szállás, mely ára 80 lej/fő a fesztivál teljes idejére. Az online regisztráció a következő oldalon érhető el:http://www.valtsiranyt.ro/regisztracio.php.

Fesztivalla_notte_ki_magat_az_IKE_Talalkozo
A Knock Out zenekar

 

Szóljon hozzá