Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ezerszer is igen – Házasság hete

Ezerszer is igen – Házasság hete

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” – olvashatjuk a program hivatalos honalpján: http://hazassaghete.hu/

Az idei téma, mottó: Ezerszer is igen. Ezer nap Isten számára egy pillanat, nekünk viszont ezerszer is szükséges kimondani, hogy igen. Az egyszer kimondott igen valójában az „ezerszer is igen” alapját jelenti.

Szatmárnémetiben házas kalandtúrára várják a párokat, ennek részleteit ezen a linket olvashatják: https://www.szatmariegyhazmegye.ro/hazas-kalandturara-varjak-a-parokat/

Február 10-én a vasárnapi miséken, istentiszteleteken megünneplik a kerek évfordulós párokat. Február 12-én 18 órától Kellett ez neked? – címmel Visky István fugyivásárhelyi lelkipásztor fog tartani előadást a Szatmár-Külteki Református Egyházközség disztermében. További szatmári programokról az alábbi plakáton olvashatnak.

 

Szóljon hozzá