Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Evangélium a gyermekek nyelvén

Evangélium a gyermekek nyelvén

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy fontos a gyermekek nevelése szempontjából az, hogy megismerjék Istent. Így tartják ezt az AWANA-Club vezetői is. Céljuk a pozitív jellemformálás, csapatszellemre való nevelés. sportszerű játék, kitartás és küzdelem megtanulása és világos, következetes bemutatása az evangéliumnak. A protestáns alapítású Úr Remény Egyesületen belül működő AWANA nevét a 2Tim 2, 15-ben található bibliai ige szavainak első betűiből kapta: „Approved Workmen Are Not Ashamed”, azaz a kipróbált munkás nem vall szégyent.

Dr. Puskás Csaba röviden felvázolta lapunknak a tevékenység történetét, gyökerét. 1940-es évek végén Chicagóban egy lelkipásztor össze szerette volna gyűjteni azokat a fiatalokat, akik nem jártak gyülekezetbe, hozzájuk szerette volna valamilyen módon az evangéliumot eljuttatni és azon gondolkozott, hogy mi módon tudná ezt megtenni vonzó formában. Kidolgozták az Awana-programot, amelynek igen rövid időn belül nagy sikere lett, napjainkban már hetvenöt országban használják.  Többszázezer gyermekhez jut el ilyenképpen az evangélium. Az elsődleges célja a tevékenységeknek az, hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék az Úr Jézust. Mindezt játékosan, az ő szintjükön tálalják számukra, hogy érthető legyen.  Az alkalmak felépítése három fontos részből áll: játék, bibliaismeret és történetek átadása. Játszani minden gyermek szeret, a csapatmunkát mindenki szereti. Ez erősíti bennük az összetartozás érzését, az egymás segítését és felesleges energiákat is levezethetik. Már több mint százhúsz gyermek regisztrált, alkalmanként közel száz résztvevő jelenik meg.

Az aratnivaló sok, a munkás kevés, éppen ezért keresik azokat az önkéntes segítőket, akik hivatást éreznek erre a nagyon fontos gyermekmisszióra. Helyszín a Balcescu-Petőfi Általános Iskola tornaterme, időpont minden második szombat délután 15 óra.

Szóljon hozzá