Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Esperesi üzenet a választások kapcsán

Esperesi üzenet a választások kapcsán

Kovács Sándor és Nagy Sándor református esperesek üzenete a vasárnapi parlamenti választások kapcsán.

Vasárnap újra a mi kezünkben van a lehetőség dönteni életünkről, földünkről, jövőnkről. Ilyenkor nem félhetünk bátrak, józanok, következetesek lenni. Ilyenkor megnő a mi felelősségünk is. Ugyanis mindig akadnak hamis próféták, akik a vetésbe konkolyt hintenek. December 9-én nem csupán magunknak választunk, hanem közösségünknek is, annak tudatában, hogy a Szatmár megyei magyarságnak erős parlamenti képviseletre van szüksége.
Ezért egyházunk továbbfejlődése, népünk megmaradása, boldogulása szempontjából különös jelentőséggel bír a következő négy év is. Olyan érdekvédelmi szervezetet kell választanunk, mely az elmúlt 22 évben a legtöbbet tett azért, hogy visszaállítsuk református iskolahálózatunkat és visszakapjuk ingatlanjainkat, akik bizonyítottak és garantálják egyházunk és nemzetünk további eredményes képviseletét.
Kérjük tehát anyaszentegyházunk tagjait, hogy december 9-én menjenek el szavazni, valamint erre kérjék a távolmaradni akarókat és a bizonytalankodókat, hogy ne mások döntsenek helyettünk. Aki nem megy el szavazni, nemcsak a maga sorsát rontja, de utódai jövőjét is veszélyezteti.
Olyan vezetőkben bízzunk, akik eddig is becsülettel és eredményesen képviselték közösségünk vallási, nemzeti és társadalmi érdekeit, és december 9-én szavazzunk az RMDSZ jelöltjeire.
Kérjük Istent, adjon bölcsességet mindnyájunknak a helyes döntéshez.
Kovács Sándor
a Szatmári Református Egyházmegye esperese
és
Nagy Sándor
a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese

Szóljon hozzá