Erőről, depresszióról az év utolsó Hit és gyógyításán

Adventre készülve az évad harmadik Hit és gyógyításán köszöntötte az egybegyűlteket biztató szavakkal dr. Bzduch Árpád hematológus, az esemény házigazdája.

November hónap utolsó péntekén, november 25-én 18 órától feltöltő és érdekes előadásokat hallhattak az érkezők a Németi Református Egyházközség Gyülekezeti Házában.

A Hit részben Bálint Vilmos szavalt, majd Szabó Szilárd szatmárnémeti baptista lelkipásztor tartott előadást Van erőd? címmel, melyben szólt az Istenbe vetett hit erejéről, emlékeztetve a hallgatóságot arra, hogy a hit a legreménytelenebb helyzeteken is átsegített. Istennél van erő. Válaszként, erővel és hittel a Szatmárnémeti Baptista Gyülekezet énekcsoportja énekelt bátoritó énekeket.

Az orvosi részben dr. Tallián Krisztián a depresszió életkori sajátosságairól szólt, külön kitérve a lelki betegség gyermekkorban, majd a serdülőkorban, a felnőttkorban és az időskorban tapasztalt megjelenéseire. A depresszió kezelését orvosra kell bízni, aki pszichoterápiát vagy családterápiát végez. A család a gyerek számára modell kell, hogy legyen a társas viselkedésre, az értékrendszer kialakítására és a pszichoszexuális fejlődésre. A családon belül kiegyensúlyozott kapcsolat kell kialakuljon az egyének között. – hangsúlyozta az előadó. Külön kitért arra, a neki feltett kérdésekre is válaszolva, hogy a hit sokat segíthet a depresszió kezelésben. A kérdezők között ott volt a Szatmári Református Egyházmegye előző két esperese Sipos Miklós és Kovács Sándor is. Kovács Árpád vidám percei zárták az idei év utolsó Hit és gyógyítását.

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129649433248994&type=3

Vélemény, hozzászólás?