Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Eredeti emberek KRISZ-tábora

Eredeti emberek KRISZ-tábora

Száznegyven fiatal és tíz táborvezető töltötte meg az elmúlt héten a Hadadi Degenfeld Kastélyt és udvarát Ombod, Szamoskóród, Bogdánd, Szatmár-Kültelek, Szatmár-Szamosnegyed, Szatmár-Láncos, Vetés, Mikola, Szatmárpálfalva, Batiz, Sándorhomok, Magyargéres, Szaárazberek, Erdőd, Tamásváralja, Szatmár-Szigetlanka, Szamosdara, Amac, Dobrácsapáti, Pettyén, Sárközújlak, Egri, Szatmár-Németi, Lele és Halmi református gyülekezeteiből. A hangulat nagyon jó volt, és közben örökérvényű üzenetet hallhattak az eredeti fiatalok.

Identitás volt az ifjúsági tábor témája, akárcsak szinte minden Kárpát-medencei ifjúsági programnak ebben az évben. Sokan meg akarják mondani azt, hogy milyenek legyünk, azonban a legjobb, ha Istenre hallgatunk, mert Ő ért hozzánk a legjobban, hiszen Ő teremtett. Ebből a felismerésből indultak el a prédikációk és bibliaórák. Majd folytatódott azzal, hogy a bűneset által beetetett emberek lettünk. És mivel nem akartuk, hogy Isten mondja meg nekünk, mi a jó és mi a rossz, ezért padlóra kerültünk, akárcsak a tékozló fiú. Isten mégis úgy szeretett bennünket, hogy Fiát adta értünk, Felemelt a mélységből, megváltott, hogy megszentelt életűek legyünk. Ezt a lelki hullámvölgyet átjárva ismerhetik meg azt a táborlakók, hogy kik ők, teremtett, és ha hittel elfogadják az evangéliumot, megváltott emberek.

Az identitás témáját érintették az előadások is, Csűry István püspök, Jagó Jácint informatikus, Csűry Miklós főgondnok is erről beszélt. A jókedv sem hiányozhatott, sőt mondhatni ez állandó volt. Vetélkedők, ügyességi játékok tartják lázban a fiatalokat, a Straight Up és a Heaven Sattelite koncertjét is hallgathatták, a humorestet Székely Zsolt vezette, valamint egyénenként részt vehettek egy hatásos evangelizációs gyakorlatban, a Láthatatlan színházban. Ugyanakkor tehetségüket is megmutathatták a Ki mit tudon. A kiránduláson a közeli Lelébe gyalogoltak el az ifjak, ahonnan szintén gazdag élményekkel jöttek haza.

A tábor után egymást követték a közösségi oldalon a visszajelzések. Ilyenek mint: Köszönetet szeretnék mondani a tábor szervező csapatának és mindenkinek aki ott Hadadon tanított, és új utat mutatott nekünk egy utat amelyen ha megbántanak vagy elesünk nem kell félnünk. Amelyen boldogan sírhatunk, mert az Úrban támaszt találunk, hogy merjük bátran felvállalni azt, hogy Istent szeretőek, Istent félőek vagyunk, mert Ő annyira szeretett minket hogy egyszülött Fiát adta értünk, hogy örökké élhessünk, hogy miként Ő megbocsátást add nekünk, úgy nekünk is tudnunk kell egymásnak megbocsátani. És azt is, hogy úgy fogadjuk el magunkat, amilyenek vagyunk, hibákkal együtt, teljes csomagolásban, mert Ő sokkal mélyebbre tekint, mint puszta felszínre. Köszönöm, hogy ott lehettem és biztos hogy 2014-ben is ott leszek bárhova is keljen menni. Egy másik volt táborlakó ezt írta: A ti segítségetekkel új dolgokat tanultunk meg, vagy éppen letisztázódott bennünk minden kétely. Mindazok, akik vagyunk, mindaz amink van, mindaz amire képesek vagyunk Isten ajándéka, amit azért kaptunk hogy megvalósítsuk a szándékait. Egyik bibliaórán arra gondoltam, hogy az Úr, az Ő saját képmására teremtett minket, így törekedjünk arra, hogy ne megvigasztaljanak, hanem hogy mi vigasztaljunk, hogy szeressünk, mert aki ad, az kapni fog, aki megbocsát, annak megbocsátanak. Nekem ez a tábor sokat jelentett, új barátok, új ismerősök, felejthetetlen emlékek, Még jobban megismertem önmagamat, nagyobb önbizalmam lett, de ami a legfontosabb, megismertem Istent. Azt hiszem, a tábor szervezőinek ennél nemesebb fizetség nem kell.

A tábor himnuszát lelkesen énekelték, mondván Istennek: Szemedbe nézek és látom, benned teljesült az állom, amit rólam terveztél, mikor megteremtettél. Átölelsz újra, én meg válladhoz bújva, elmerülök benned, maradok, ki mindig is voltam: Eredeti ember!”

Szóljon hozzá