Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / ERDŐDI IFJÚSÁGI NAP-MÁJUS 7

ERDŐDI IFJÚSÁGI NAP-MÁJUS 7

“Jézus Krisztus tegnap, és ma, és mindörökké ugyanaz.” (Zsid 13,8)

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt 2011. május 7-én Erdődre, a gyülekezet által szervezett IFJÚSÁGI NAP-ra.

Három esemény, három helyszín várja a Szatmári Református Egyházmegye fiataljait azért, hogy emlékezzenek a múltra, dicsőítsék az Örökkévalót és, hogy jól érezzék magukat.

1. Egyháztörténet vetélkedő

A partiumi reformáció bölcsőjében, az első magyar földön megrendezett protestáns zsinat városában, Erdődön kerül először megrendezésre, ha Isten is megsegít és élünk, az Egyházmegyei Szintű Egyháztörténet Vetélkedő. A vetélkedő témája adott. Bizonyára sokan tudjuk, hogy idén, 2011. április 30-án lesz éppen 300 éves a „Szatmári Béke”,  a Rákóczi-szabadságharcot lezáró békeszerződés, amelyet  Károlyi Sándor kötött meg II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelem távollétében. A békeszerződést Szatmárnémetiben a Vécsey palotában írták alá a nemesség képviselői.

Hogyan jutott el Erdély a Szatmári Békéig? Erre is választ kaphatunk akkor, hogyha megtudjuk: Kik voltak a Rákócziak?

A vetélkedő témája: „A RÁKÓCZIAK élete”: I. Rákóczi György (1593 – 1648), II. Rákóczi György (16211660) és II. Rákóczi Ferenc (1676 – 1735).

A vetélkedő anyagát Póti Eduárd, a Szatmárnémeti Református Gimnázium történelem szakos tanára állította össze kb. 20 A 4-es oldalban.  Az anyagot az érdeklődők teljes egészében kézbe kaphatják.

Az egyházmegye minden gyülekezetéből szeretettel várjuk a maximum 4 fős csapatokat. Kevesebb létszámú csapattal is be lehet nevezni. Egy gyülekezetből több csapat is benevezhet.

Jelentkezési határidő: 2011. május 4-e, szerda.

Helyszín: Erdőd Város Rendezvényterme. (A református templommal átellenben)

Időintervallum: Reggel 9 órától délután 13 óráig.

2. Ifjúsági zenés istentisztelet

Az elmúlt években népszerű Nagytarnai KRISZ Táborban rendszeresen több mint száz ifjú vett részt. Barátságok alakultak ki, a fiatalok szeretettel, örömmel emlékeznek erre vissza. Igény van arra, hogy az egyházmegyénk ifjúsága máskor is összejöjjön Istent dicsőíteni. Természetesen nemcsak azokat a fiatalokat várjuk, akik a táborban részt vettek, hanem minden érdeklődőt.

Délután 13 órától, az Erdődi Református Templomban várjuk a fiatalokat ifjúsági zenés istentisztelettel. Ha minden igaz, a Kárpátaljai KRISZ EGYÜTTES vezeti majd a dicsőítést.

3. Szabadtéri tevékenységek

Istentisztelet után az ifjú sereg átvonul majd a híres Erdődi várhoz, és a vár környékén szalonnasütés, valamint ebéd után szabadidős játékokra és remélhetőleg jó hangulatú beszélgetésekre kerül sor.

Mindenkit szeretettel várunk!

Rácz Ervin-Lajos, lelkipásztor

Simonfi Sándor, gondnok

Kovács Sándor, esperes

Ilonczai Zsombor, ifjúsági előadó

Póti Eduárd, tanár

 

Szóljon hozzá