Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Épül a gyülekezeti ház Lázáriban

Épül a gyülekezeti ház Lázáriban

Honlapunkon nem is olyan rég beszámoltunk arról, hogy egy építkező és közösségépítő gyülekezetben tett látogatást a Szatmári Református Egyházmegye Vizitációs Bizottsága. A tavaszi időszakban az volt a bizottság utolsó vizitációja.

Akkor Képíró Gyula helyi lelkipásztor bőséggel megköszönte a vizitációs bizottság szeretetét, aki valóban minden egyházlátogatásra a segítés és testvériség szándékával érkeznek. A lelkipásztor és Póti Csaba helyi főgondnok csapatával látványos eredményt értek el az építkezés területén. Elhangzott az is, hogy talán sehol nincs annyi közmunka és közösségépítő esemény, mint a lázári reformátusoknál.

A lelkipásztor és a helyi főgondnok csapatával jól haladtak a gyülekezeti ház építésével, köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériumától nyert támogatásnak.

Ennek a támogatásnak köszönhetően megvásároltuk a 93 kw-os nagyteljesítményü, vegyes tüzelésű kazánt, kívülről pedig 10 cm-es polieszterrel hőszigeteltük a teljes épületet, valamint húztunk rá egy védő és jégeső ellen is ellenálló ragasztóréteget. A támogatásból vásároltunk épitő anyagokat a kazánházhoz is.” – mondta lapunknak Képíró Gyula lelkipásztor. Áldás kisérje további munkájukat!

Szóljon hozzá