Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Ép a lélek, ép a test is – Egyházkerületi Sportnap volt Szárazberken

Ép a lélek, ép a test is – Egyházkerületi Sportnap volt Szárazberken

Közel 100 fiatal regisztrált arra az Egyházkerületi sportnapra, amit szombat délután rendeztek Szárazberken. A sportok királya, a foci mellett kosárlabda, asztalitenisz, gombfoci és sakk várta a fiatalokat.

Reggel 8 és 9 óra között, a múlt héten megszentelt Gabriella Gyülekezeti Terem előtt gyűltek össze a Királyhágómelléki Református Egyházkerület krisszesei. Ilonczai Zsombor egyházmegyei ifjúsági előadó, házigazda lelkipásztor, lelkes ifis csapatával együtt fogadta az érkezetteket. 9 órától Kovácsa Sándor esperes Pál apostol szavaival fogadta a gyülekezetet: Nem tudjátok-é, hogy a kik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek. Mindaz pedig a ki pályafutásban tusakodik, mindenben magatűrtető; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant. Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint a ki nem levegőt vagdos.” 1Kor 9, 24-26

4 egyházmegyéből 14 gyülekezetet képviseltek:

  • Nagykárolyi Egyházmegye: Magyarcsaholy.
  • Szilágysomlyói Egyházmegye: Kraszna, Sarmaság-Bányatelep.
  • Bihari Egyházmegye: Mezőtelki.
  • Szatmári Egyházmegye: Kiskolcs, Kispeleske, Egri, Batiz, Erdőd, Sándorhomok, Sárközújlak, Szatmár-Láncos, Mikola, Szárazberek.

Labdarúgás

Mindjárt a köszöntő után kisorsolták a 10 érkező focicsapat csoportbeosztását és a Sándorhomok és Szárazberek határán fekvő futballpályán el is kezdődött a csata. Nagyon lelkesek voltak a focisták. A nyerni akarás azonban nem múlta fölül a fair play, a sportszerűség szellemét. Délután 3-ig sikerült levezetni azt a feszültséget, ami így iskolakezdés előtt felgyülemlik a tanulást alig váró gyermekben.

Habár a sorrend itt tényleg nem számít, de a miheztartás végett mégis megjelenítjük:

1. Mikola
2. Mezőtelki
3. Sarmaság-Bányatelep
4. Szárazberek
5. Kiskolcs
6. Kraszna
7. Kispeleske
8. Erdőd és Magyarcsaholy
9. Egri
10. Szatmár-Láncos

Gombfoci, sakk, asztalitenisz, kosárlabda

Amíg a focipályán Messit és Ronaldót imitálva próbálták felszántani a pályát a fiatalok, addig nyugodtabb társaik asztalnál ülve, vagy asztal körül koncentrálva próbálták a legtöbbet kihozni magukból. A kosárlabda amerikai sportág, de azért is vannak űzői, igaz most csak két csapat nevezett.

Gombfoci

1 Bálint Erika – Erdőd
2 Nagy Sámuel – Sárközújlak
3 Török Kinga – Batiz
Győri Szabolcs – Batiz
Vancsa Daiana – Batiz
Vancsa Erzsébet – Batiz
Török Rómeó – Batiz

Sakk

1 Török Rómeó – Batiz
2 Paku Nikolett – Erdőd
3 Nagy Sámuel – Sárközújlak
3 Lukács Mónika – Mikola

Asztalitenisz

1 Győri Szabolcs – Batiz
2 Vancsa Erzsébet – Batiz
3 Nagy Sámuel – Sárközújlak
3 Paku Nikolett – Erdőd

Kosárlabda

1 Szatmár-Láncos
2 Mikola

Az együttlét szeretetvendégséggel zárult. Ezután Kánya Zsolt-Attila, a K.R.E.K. Ifjúsági szakelőadója adta át a díjakat.

Először volt megszervezve az Egyházkerületi Sportnap, reméljük jövőre még többen jönnek. Nagyon jól érezte magát a Királyhágómellék több pontjáról összeverbuválódott fiatal sereg, aki nem azt vallja, hogy ép testben ép lélek, hanem fordítva: Ha ép a lelked, ép a tested is, de ezzel a ránk bízott földi porsátorral, a testünkkel is törődni kell.

Támogatóink:

  • Királyhágómelléki Református Ifjúsági Szövetsége
  • A Szatmári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége

További képek: ITT

Egy hozzászólás

  1. jaj az a “sportok királya”! nem is tudom mi lenne ha nem lenne :p

Szóljon hozzá