Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Először a filharmonikusokkal

Először a filharmonikusokkal

Higyed János Bence tehetséges tanulót eredményei nyomán az a tisztesség érte, hogy trombitatanára, Luțai Alexandru (a Szatmári „Dinu Lipatti” Filharmónia trombitaművésze) ajánlására, Dr. Fátyol Rudolf a Szatmári Filharmónia igazgatója támogatásával a fiatal tehetséget Shinya Ozaki japán karmester figyelmébe ajánlották. A karmester kedves, bíztató hozzáállása is lehetővé tette Higyed János Bence élete első filharmónikusokkal együtt történő fellépését, amelyre 2013. május 23-án este került sor a Filmzenéket felvonultató koncert keretében. A közös munkát siker koronázta. A Szatmári Filharmónia zenészei emberi, bíztató kedvessége kísérő légkörében játszotta a koncert szólóját (Leroy Anderson: A trumpeter’s lullaby) a 14 éves fiatalember az „Aurel Popp” Művészeti Liceum VII. osztályos tanulója. A szép előadást a közönség vastapssal jutalmazta.

A Szatmári Református Lelkipásztor Kórus hűséges közreműködője közül tehát Higyed János Bence zenei teljesítményének is örülhetett ugyanis a Szentírás azt üzeni:
„És akár szenved egy tag, vele együtt szenvednek a tagok mind; akár tisztességgel illettetik egy tag, vele együtt örülnek a tagok mind.“ (1Kor 12,26.)

 

Szóljon hozzá