Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Elindult a karaván Szamosnegyeden

Elindult a karaván Szamosnegyeden

Az idei IKE-Karaván a Szamos-negyedi református gyülekezetben indult.

Ifjúsági istentisztelettel kezdődött az idei találkozó. Nt. Bogya Kis Ferenc lelkipásztor hirdetett igét az 1Kor 9,24-27 alapján, kihangsúlyozva, hogy milyen fontos a keresztyén ifjú életben a kitartás, céltudatosság, önfegyelem. Mindezek olyan tulajdonságok, melyek ha megvannak bennünk, akkor jó eséllyel vehetjük fel a versenyt e világ elemi szabályaival és győzhetünk hitünkben Istenért, Isten ereje által.

Igehallgatás után ismerkedésre került sor, lévén, hogy ez az idei első találkozás és nagyon sok olyan fiatal is eljött, akik ilyen találkozón még nem vettek részt. Minden csoport bemutatkozott és elmondta mivel szoktak foglalkozni, mikor találkoznak, milyen jellegű tevékenységet folytatnak az ikén belül. Ezen felül egy kedvenc éneket is elénekeltek. Jó lehetőség ez egymás megismerésére.

Ezután énektanulásra került sor, mikor is a karavánhimnusszal ismerkedhettek meg e jelenlevő fiatalok. Énektanulás után kezdetét vette a csoportjátékok sora, melyek jókedvet, kellő feloldódást nyújtottak. Játék, éneklés, nevetés felváltva biztosította a felhőtlen hangulatot. Csak hab a torán, hogy a kellő hangulat fokozására az Immánuel ifjúsági együttes kísérte, gazdagította hangszeres játékával a fiatalok éneklését. Sikerült nekik.

Úgy gondolom, akik eljöttek, nem bánták meg, hogy vasárnapi délutánjukat erre áldozták, hiszen jóleső érzésekkel, jó hangulattal és szép emlékkel térhetett haza mindenki azzal a meghívással, melynek értelmében egy hét múlva a Láncos-templom lesz a következő megálló, és szeretettel fogadnak bennünket.

Kürti Tamás, Szatmár-Kültelki segédlelkész