Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Együtt! – Gondnoktalálkozó az esperesi hivatalban

Együtt! – Gondnoktalálkozó az esperesi hivatalban

“A köztetek lévõ presbitereket kérem én, a presbitertárs, és a Krisztus szenvedésének tanuja, és a megjelenendõ dicsõségnek részese;
Legeltessétek az Istennek köztetek lévõ nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésbõl, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésbõl, hanem jóindulattal; Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak. És mikor megjelenik a fõpásztor, elnyeritek a dicsõségnek hervadatlan koronáját.” (1Pét 5, 1-4)

Ezzel az Igével köszöntötte Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese az egybegyűlt gondnokokat, akiket azért hívott össze Csűry Miklós, az egyházmegye főgondnoka, hogy közösen beszélgessenek az örömeikről és problémáikról egyaránt.

Higyed János, Szatmár-Kültelki lelkipásztor előadásában a presbiteri tisztségről, a közös munkálkodásról és annak fontosságáról beszélt. A legfontosabb, hogy a presbiternek hite legyen mely meg nem inog.

Ezután Tatár Miklós, a Szatmári Presbiteri Szövetség elnöke beszámolt a szövetség elmúlt évi tevékenységéről és a Biblia alapján elmondta, hogy milyen tulajdonsággal kell bírjon egy presbiter.

Csűry Miklós főgondnok kiosztotta a jelenlévőknek a lefénymásolt Kánont, hogy tudják a gondnokok és presbiterek, nem csak a jogaikat, hanem a kötelezettségeiket is.

A gyűlés fő celja az volt, hogy elősegítse a lelkipásztor és a gondnok gyülekezetben történő közös munkáját. Reméljük, hogy a gyakorlatban is megmutatkoznak ennek a gyümölcsei.

Szóljon hozzá