Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Donna nobis pacem – IV. Karácsonyi Koncert (képek)

Donna nobis pacem – IV. Karácsonyi Koncert (képek)

Immáron hagyomány, hogy karácsony közeledtével a református lelkipásztorok kórusa a kiváló akusztikájú Szatmári Római Katolikus Székesegyházban énekel. Amellett, hogy az igényes éneklés és zenélés lehetőségét hirdették, felhívták arra is a figyelmet, hogy vegyes felekezetű családokban is lehet együtt ünnepelni békében és szeretetben.

„Dona nobis pacem” címmel a Szatmárnémeti Református Egyházmegye Lelkipásztori kórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusa tartott ünnepi koncertet december 16-án, vasárnap este 19 órától a Római Katolikus Székesegyházban, vezényelt a két kórus karmestere, Higyed Gyöngyi. Közreműködött Székely Alpár hegedűművész, Balaskó Balázs zongora- és orgonaművész, és Higyed János Bence, a Szatmári Művészeti Líceum trombita szakos diákja.
Műsoron voltak Karácsonyi Kánták, Bárdos Lajos darabok, Berkesi Sándor Karácsonyi népdalrondó című műve, Giulio Gaccini,  és Astor Piazolla művek, valamint felcsendült Dietrich Buxtehude „Alles was ihr tut” című kantátája és M. L. Lightfoot „Dona nobis pacem – Addj nekünk békét” című műve.

Ezzel kívánt áldott ünnepet az egyesített kórus mindenkinek, felekezettől és hovatartozástól függetlenül!

Szóljon hozzá