Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Böllérverseny, a test táplálása Mezőfényen

Böllérverseny, a test táplálása Mezőfényen

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Szatmári RMDSZ Böllérversenyt. Az idei megyei szintű alkalomnak Mezőfény adott otthont. Természetesen idén is sok presbiter és református gyülekezeti tag, sőt lelkipásztor is beállt saját csapatába.

A 38 rajthoz álló csapatot számláló „tömeg” majd’ 500 főre volt tehető. Ennyien ugrottak neki a bontásnak és feldolgozásnak szombat reggel. A gasztrofesztre a nap folyamán több ezer ember érkezett.

A böllérverseny érdekessége, hogy a sertéseket a helyszínen fogták meg és szúrták, valamint perzselték és bontották a megmérettetés résztvevői. Kb. 4 tonna, az az 4000 kilogram disznóhús került terítékre a VIII. vándorversenyen.

A disznóságokat érdemes volt kóstolni, nemcsak nézegetni. A zsűrinek és a közönségnek is jutott a finomságokból. A húsféleségek mellett a pálinka-, illetve forralt bor választékot is górcső alá vetették. A tesztelésbe a nézelődők is beszállhattak.

A hangulat remek volt, erről a színpadi műsorok, fellépők is gondoskodtak: Fekete Rózsák, Fröhlich néptánccsoport, Royal Team zenekar, Rákóczi Kulturális egyesület – népdal, Bertici fivérek, Feri meg a Feri – mulatós.

A test táplálásának az ideje is megvolt tehát, erről az étvágygerjesztő képek is tanúbizonyságot tesznek. A lélek táplálására pedig várják holnap délelőtt a figyelő, fitt, friss tekinteteket a templomokban.

Szóljon hozzá