Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Boldog szemek Mikolában

Boldog szemek Mikolában

Ahogy az egyházmegye több gyülekezetében, a Mikolai Református Egyházköségben is elmúlt héten került sor a nyári evangélizációs programra. A több mint egy évtizede megkezdett munka mára már hagyománnyá vált. A gyermekek idén is nagy érdeklődéssel várták a vakációs együttlét alkalmait és örömmel voltak együtt.

Figyelemmel hallgatták a bibliai történeteket, barkácsoltak a kézimunkákon, énekeltek és játszottak együtt. Megtelt a szájuk nevetéssel és a szünetben élelemmel, amelyet az egyházközség biztosított számukra naponként. Az üdítő ital szomjukat oltotta a nagy melegban.

A forróság ellenére idén is 65-70 gyermek gyűlt össze naponként. Ki-ki hozta a testvérét, barátját, barátnőjét, rokonát, ismerősét. Így öltött a program idén is ökumenikus jelleget.

Vasárnap délelőtt a templomban rővid kis programban bemutatták a gyülekezetnek mindazt amit tanultak, Igét olvastak, lelkesen énekeltek. A program végén a föltett kérdésre: – Boldogok-e a szemek amelyek látják azokat amelyeket ti láttok ?, (Lk.10,23.) – a gyülekezet  csillogó szemekkel bólogatott sűrűn. Igy lett az „akkor és ott” elhangzott Ige itt és most megtapasztalt személyes élménnyé, megélt valósággá.

A gyermekek megajándékozása sem maradt el. A program támájához kapcsolódó füzetecske és az „Örömhír” matricás száma mellett, amolyan „zsákbamacska” módjára minden gyermek húzhatott magának egy plüssfigurát.

A templomból kivonuló népes gyülekezet, a templom előtti téren szeretetvendégségben részesült.

A program szervezésében és lebonyolításában  a lelkipásztor munkatársai idén is derekasan kivették részüket. Kállai Karola vallásoktató, Gerő Anikó kántor és Zsiga Mónika egyházgondozó mellett az ifjúsági csoport tagjait is illesse köszönet a helytállásért. Mindenekelőtt azonban Istené a dicsőség, Neki adunk hálát az együttlét áldásaiért.

 

Szóljon hozzá